"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaçırıldıktan birkaç saat sonra şehit edilmiş...

16 Temmuz 2017, Pazar 12:36
Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 12 Temmuz günü Pülümür Çayı'nda bulunan erkek cesedinin, PKK'lı teröristlerce kaçırılan 24 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun kesinleştiğini söyledi.

Tunceli - Erzincan Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde 12 Temmuz günü bulunan erkek cesedinin, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde görev yaparken, memleketi Gümüşhane'ye gitmek üzere yola çıkan ve geçen 16 Haziran günü PKK'lı teröristler tarafından, aracı yakıldıktan sonra kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu tespit edildi.

12 Temmuz günü bulunan erkek cesedinden alınan DNA örneği ile öğretmen Necmettin Yılmaz'ın babasından alınan DNA örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda karşılaştırma işlemine tabi tutuldu. Yapılan karşılaştırmada bulunan cesedin öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu kesinleşti. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, bulunan cesedin PKK'lı teröristiler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun DNA eşleşmesi sonucu kesinleştiğini belirterek, "PKK'lı teröristler bu vahşetin hesabını vereceklerdir" dedi.

KARNELERİ DAĞITIP MEMLEKETİNE GİDİYORDU

Geçen yıl ekim ayında atandığı Siverek'e 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda tek başına hem müdürlük, hem de öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran'da öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane'ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Öğretmen Necmettin Yılmaz aynı gün saat 15.00 sıralarında Tunceli- Pülümür karayolunun 46'ıncı kilometresine geldiğinde, yol kesen PKK'lı teröristler tarafından otomobiline ateş açılarak durduruldu. Kurşunlarla delik deşik olan otomobili ateşe veren teröristler öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdı.

TUNCELİ VALİSİ SONEL: HAİNLER GEREKLİ CEVAPLARINI ALACAKLAR

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Erzincan yolu üzerinde bulunan erkek cesedinin, öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun tespit edilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. Öğretmeni katleden hainlerin gerekli cevabı en kısa sürede alacaklarını belirten Vali Sonel, "Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, hain ve alçak teröristlerce kaçırılmıştı.12 Temmuz günü arama faaliyetleri esnasında Pülümür çayı etrafında bir erkek cesedi bulundu. Bu ceset öncelikle Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Tanınmayacak haldeydi. Burada babadan ve naaştan alınan kan ve DNA örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bu sabah maalesef üzücü haberi almış olduk. Bulduğumuz naaşın şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'a ait olduğunu öğrendik. Naaşın Gümüşhane’ye nakli  için gerekli işlemler adli mercilerimizce yapılmakta. 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde olması da bizi ayrıca üzdü. Bu vatanımız kolay vatan yapılmadı.  Rabbim vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı bölmek isteyen hainlere, birlik ve beraberliğimizi bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin. 2 hafta önce burada göreve başlamıştım. Kaçırılan öğretmenimizin babasıyla da görüşmüştüm. Bu işin üzerinde olduğumuzu her zaman kendisine ifade ediyordum. Şehit öğretmenimizin babasıyla ölüm haberi  gelmeden önce konuşmuştum. Devletimizin kararlılığını anlattım. Devletimizin her zaman öğretmenimizin ailesinin yarınında olduğunu söyledim. Terörle mücadelede kararlılığımız sürecektir. Öğretmenimizi hunharca şehit eden caniler, gerekli cevaplarını kısa sürede alacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

KAÇIRILDIKTAN BİR KAÇ SAAT SONRA ŞEHİT EDİLMİŞ

Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit olduğunun açıklanmasının ardından, olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik kaynaklarının yaptığı araştırmaya göre, PKK'lı teröristler, öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdıktan birkaç saat sonra şehit etti. Kaynaklar Yılmaz'ın sorgulandıktan sona, başından silahla vurularak Pülümür Çayı'na atıldığını kaydetti. Necmettin Yılmaz'ın cesedi üzerinde yapılan otopside başında 2 kurşun yarası tespit edilirken, Yılmaz'ın kurtarılması için çok sayıda operasyon yapıldığı, ancak sonuç alınamadığı belirtildi.

CENAZE GÜMÜŞHANE'YE GÖTÜRÜLDÜ

PKK'lı teröristlerce şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın Malatya Adli Tıp Kurumu'ndaki cenazesi, Malatya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla, toprağa verilmek üzere memleketi Gümüşhane’ye götürüldü. Yılmaz’ın cenazesi Malatya’ya getirildikten sonra Adli Tıp Kurumuna cenaze işlemlerini takip etmek için Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım geldi.

Cenazeyi Gümüşhane’ye gönderdikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kerem Yıldırım, Necmettin öğretmenin bu ülkenin geleceğini aydınlatmaya çalıştığını, eğitim neferlerinden birisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Maalesef terör örgütü bu genç kardeşimizi şehit etti. Şu anda gerçekten çok üzgünüz, neslimizin geleceğe taşınması, gençlerimizin çocukların değerlere bağlı yetişmesi için bu arkadaşlarıma saygı duyması gereken insanlar, maalesef öğretmen arkadaşımızı şehit ettiler. Eğitim-Bir-Sen olarak karanlığa karşı, teröre karşı mücadelemizi meşru zeminler üzerinde bundan sonra da devam ettireceğiz. Bunu yapanlar şunu unutmasınlar ki biz bir ölürüz bin diriliriz. biz öyle bir topluluğuz bunu 15 Temmuz'da gösterdik, 15 yıl dönümünde bugün göstermeye devam edeceğiz. Allah mekânını cennet eylesin milletimize başsağlığı diliyorum.”

Teröristlerin şehit ettiği öğretmenin öğrencileri yasta

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde görevli olduğu okuldaki karne töreninin ardından memleketine giderken Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılarak öldürülen öğretmen 24 yaşındaki Necmettin Yılmaz'ın ölüm haberi öğrencilerini yasa boğdu.

Geçen yıl ekim ayında atandığı Siverek'e 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda tek başına hem müdürlük hem de öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran'da karne dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane'ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Necmettin Yılmaz'ın Tunceli'de yol kesen PKK'lı teröristler tarafından otomobili ateş açılarak durduruldu. Teröristler kurşunladıktan sonra rehin aldıkları öğretmeni kaçırırken, otomobilini de ateşe verdi.

Necmettin Yılmaz, güvenlik güçlerince her yerde aranırken geçen 12 Temmuz günü Pülümür Çayı yakınlarında bir erkek cesedi bulundu. Yapılan inceleme ve otopsi sonrası bulunan cesedin kaçırılan öğretmene ait olduğu saptandı. Yakınlarını yasa boğan öğretmenin ölüm haberi Siverek'teki öğrencilerini de yasa boğdu. Öğretmenlerinin şehit edildiği haberini alan öğrencileri ve çocukların velileri büyük üzüntü yaşadı. Öğrenciler çok sevdiklerini söyledikleri öğretmenlerinin arkasından gözyaşı dökerken, velileri de şehit Yılmaz'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

***

ÖĞRETMENİ ŞEHİT EDEN KİŞİ

Erzincan karayolunda yol keserek, öğretmen Necmettin Yılmaz'ın kaçırılıp şehit edilmesinden rol oynadığı belirtilen ve 10 yıldır terör örgütü PKK'nın dağ kadrosu yer alan 'Seyit Rıza' kod adlı PKK bombacısı İskender Şahin dün gece Pülümür İlçesi'nde çıkan çatışmada ölü ele geçirildi.

Teröriste yardım ettikleri iddiasıyla, Başkalecik Köyü muhtarı ve eşinin de bugün gözaltına alındığı belirtildi.

Tunceli il Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat  (JÖH) timleri, PKK'lı teröristlerin Tunceli- Erzincan karayoluna el yapımı bomba döşeyeceği istihbaratı üzerine dün gece operasyon başlattı. Pülümür'e bağlı Mutu ve Dağyolu karayolları arasında yer alan Başkalecik Köyü yakınlarında çıkan çatışmada, 10 yıldır dağda bulunan ve örgütün bombacısı olduğu belirtilen 'Seyit Rıza' kod adlı terörist İskender Şahin öldürüldü. Bölgeden kaçarak izlerini kaybettiren 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilmesi için operasyon devam ederken, terör örgütü mensuplarına yardım ettikleri iddiasıyla bu sabah Başkalecik Köyü muhtarı ve eşi de gözaltına alındı. 

ÖĞRETMENİ ŞEHİT EDEN KİŞİ

Operasyonda ölü ele geçirilen PKK'lı İskender Şahin'in, 16 Haziran'da Tunceli- Erzincan karayolunda yol keserek öğretmen Necmettin Yılmaz'ın kaçırılması ve şehit edilmesi ile Tunceli'de son yıllarda gerçekleştirilen, bir çok askerin şehit edilmesi ve yaralanması eylemlerini gerçekleştiren kişi olduğu belirtildi. 

DHA

Okunma Sayısı: 5245
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı