"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karanlık dünyaları Kur’ân ile aydınlanıyor

19 Ocak 2019, Cumartesi 17:15
Görme engelliler, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, Braille alfabesi ile hazırlanan Kur’ân-ı Kerim’i okuyabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Siirt İl Müftülüğüne görme engellilerin eğitim almasını sağlamak amacıyla Braille alfabesi ile hazırlanan Kur’ân-ı Kerîm gönderildi. İl Müftüsü Ahmet Altıok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Braille alfabesiyle hazırlanan 9 Kur’ân-ı Kerîm ile okuyan kalemlerin, kendilerine gönderildiğini söyledi. Engellilerin, bunlar sayesinde Kur’ân-ı Kerîm’i öğrendiğini kaydeden Altıok, kurslarında 7 engellinin bu eğitimi aldığını bildirdi. 

“Engelli olmak Kur’Ân okumaya engel değil” 

Öğrencilerin çok azimli olduğunu ifade eden Altıok, şöyle devam etti: “Engelli kardeşlerimizi ziyaret ediyorum ve gerçekten çok mutlu olduklarını görüyoruz. Karanlık dünyaları Kur’ân nuru ve bereketiyle aydınlanmış oluyor. Daha önce görev yaptığımız yerlerde hafızlık yapan kardeşlerimize şahit olduk. Bunlar, insana mutluluk ve huzur verecek manzaralar. Kursiyerlerimizi, evlerinden araçla alıp eğitimin ardından yine evlerine bırakıyoruz.” Kursiyerlerden 20 yaşındaki görme engelli Kader Korkmaz ise hafız olmak istediğini belirterek, “Benim görmemem ezberimi engellemez. Kur’ân okumak gerçekten çok güzel bir duygu. Benim karanlık dünyamı aydınlatıyor” diye konuştu. Kursiyer Musa Yıldırım da Kur’ân okuyunca mutlu olduğunu ve kendisini dinlendirdiğini ifade etti. Yıldırım, “Kur’ân hayatıma girdiğinden beri artık hayatım aydınlık ve güzel oldu. Engelli olmak Kur’ân okumaya engel değil” dedi. 

“Hafız” uygulaması geliştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığının geliştirdiği uygulama sayesinde kullanıcılar, Kur’ân-ı Kerîm-i dinleyip, okuyarak, istedikleri sûreleri ve âyetleri ezberleyebilecek. Kur’ân-ı Kerîm’i okuyup, dinleyip ve kısmen ya da tamamen ezberlemek isteyen vatandaşlar için geliştirilen “Hâfız” uygulaması yayımlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Bilgi Yönetimi ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen uygulama sayesinde kullanıcılar, Kur’ân-ı Kerîm’i dinleyip, okuyarak, istedikleri sûreleri ve âyetleri ezberleyebilecek. İOS ve Android özellikli cep telefonlarına indirilebilen mobil uygulama üzerinden kullanıcılar, seçtikleri âyetleri diledikleri kadar tekrar ettirebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yayımlanan Namaz Vakti Uygulaması’nın da geliştirilerek önümüzdeki haftalarda kullanıcıların hizmetine sunulacağı bildirildi. 

AA

Okunma Sayısı: 1619
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı