"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kenyalı engelli sporcu Müslüman oldu

13 Mayıs 2016, Cuma 09:32
Kenyalı engelli sporcu Jhon Keio, Kayseri'de Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Kenan ismini aldı.

Altı aydır Kayseri'de davetli sporcu olarak misafir edilen Jhon Keio, yine kendisi gibi engelli sporcu arkadaşlarıyla birlikte İl Müftülüğü'ne geldi. Daha önce herhangi bir dine mensup olmadığını belirten Keio, Türkiye'yi çok sevdiğini ve Müslüman arkadaşlarından çok etkilendiğini belirtti. İslam dini hakkında İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Keio'ya bilgiler verdi. İl Müftü Yardımcısı Atıf Akşit de Kuran okudu.

Ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Jhon Keio, Kenan ismini aldı. İhtida belgesini takdim eden İl Müftüsü Güven, Müslüman olan Kenan'a İngilizce Kuran meali, ilmihal ve çeşitli kitaplar hediye etti. 

DHA

Etiketler: kayseri, kenya, ihtida, müslüman
Okunma Sayısı: 2125
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı