"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK’lı doktorlar da göreve çağrılmalı

23 Mart 2020, Pazartesi 17:00
Ankara Tabip Odası (ATO) genel sekreteri Ali Karakoç, koronavirüs nedeniyle öncelikli olarak henüz öğrenci olan doktor adaylarının değil, atanamayanlar ile kanun hükmünde kararname (KHK) ile mesleğinden ihraç edilen doktorların bir an önce göreve çağrılmasını istedi.

Sözcü’nin haberine göre, Karakoç yaptığı açıklamada, dünyadan koronavirüs konusunda alınan önlemleri örnek gösterdi ve şunları söyledi: “Hizmetin sağlıklı ve kesintisiz ilerleyebilmesi için daha fazla sağlık çalışanına ihtiyaç var. Sağlık Bakanlığı ise büyük bir halk sağlığı sorunu karşısında intörn olan yani eğitimini tamamlamamış tıp fakültesi öğrencilerini sosyal güvencesiz ve ücretsiz olarak çalıştırmak istiyor. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği iptal kararı sonucu yasal dayanağı kalmayan güvenlik soruşturması gerekçe göstererek, yeni mezun genç hekimlerin mesleğini yapmalarını ise engelliyor. Önümüzdeki dönemde vaka sayısının artması ile birlikte, daha fazla iş yükü altına girecek olan hekimlerin yükü böyle hafifletilemez. Genç meslektaşlarımız yoğun ve uzun bir eğitim süreci sonunda hak ettikleri şekilde hekimlik yapmak istiyor.”

Okunma Sayısı: 3619
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı