"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: TÜİK bir saray kurumu haline dönüşmüştür

03 Aralık 2021, Cuma 11:51
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kişisel sosyal medya hesabından bir ileti paylaşarak TÜİK'in kendisine randevu vermediğini açıkladı.

Daha önce de Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu, "TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" diye yazdı. 

Saat 11:00'de TÜİK binasına giden Kılıçdarğlu, 'randevu olmadığı' gerekçesiyle TÜİK binasına alınmadı. Kılıçdaroğlu, TÜİK önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"TÜİK, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burası artık devletin bir kurumu değildir, o pozisyondadır. Burada çalışan arkadaşlar tamamı şunu unutmasınlar hepinizin tabii olduğu yasa devlet memurları kanunudur. Saray memurları ayrı, devlet memurları ayrı. Ben devlet memurlarına sesleniyorum. Görevinizi yapın hakkıyla yapın, dürüstlükle yapın. Hiç kimse unutmasın, şu binada oturanlar unutmasınlar oturduğunuz binalar bu memleketin vatandaşlarının ödedikleri vergilerle yapıldı. Yine o binada oturanlar asla unutmasınlar aldığınız aylıklar işçinin, memurun, emeklinin ödediği ödedikleriyle aldığınız aylıklardır."

"Bu tablonun cumhuriyet tarihinde önemli bir tablo olduğunun farkındayım. Önemli bir kırılmanın da farkındayım. Eğer devleti oluşturan kurumlar bilgilerle halı yanıltıyorlarsa, bilgilerle halkın gelir düzeyiyle oynuyorlarsa, halkı yanıltıyorlarsa, onların hak ettiklerini onlara vermiyorlarsa, vermemek için direniyorlarsa, talimatla görev yapıyor, yasalarla değil. Yasaların öngördüğü kurallarla değil, talimatla görev yapıyor, yasaları, yönetmelikleri kendi internet sitelerindeki çağrılara bile uymuyorlarsa kendileri suçludur."

Euronews Türkçe

Etiketler: Kılıçdaroğlu, TÜİK
Okunma Sayısı: 1228
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı