"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahzun Anneler Günü

10 Mayıs 2015, Pazar 10:29
Anneler Günü'nde Manisa'nın Soma ilçesindeki Madenciler Şehitliği'ni ziyaret eden anneler, gözyaşlarını tutamadı.

Geçen yıl Anneler Günü'nden 3 gün sonra 301 anne Soma'da evladını maden faciasından kaybetti. Facianın üzerinden bir yıl geçti. Anneler Günü münasebetiyle şehitliği ziyaret eden anneler yine gözyaşı akıttı.

26 yaşında maden faciasında vefat eden Uğur Çolak'ın annesi Gülsüm Çolak da şehitliğe geldi. Gözyaşlarını tutamayan acılı anne, "Onlar bir kere yandı, 12 aydan beri biz hep yanıyoruz. Bir yıl geçmedi. Ne gecemiz belli oldu ne de gündüzümüz belli oldu. Onlar bir kere yandı, anneler babalar 12 aydan beri hep yanıyor. Anneler Günü yok bizim için. Çünkü çocuğum yok. İlk anne diyen evladım yok benim. İlk anneliği onda tatmıştım. Bütün özlemimi ondan biliyordum. Annelik duygusunun ne demek olduğunu, yürüyüşü, onun dillenişini unutamıyorum." dedi.

Şehit madencinin eşi ve 2,5 yaşındaki oğlu de şehitliğe geldi. Anne Gülsüm, şehit kocası için dua etti, oğlu İsmail ise babasının mezarındaki fotoğrafları ve isminin yazılı olduğu levhaları öptü. 

Şehitliğe gelen acılı annelerden biri de İbrahim Duman'ın annesi Seher Duman'dı. Evlatsızlığın çok zor olduğunu belirten Seher Duman, Anneler Günü'nün hatırlatılması üzerine duygulanarak konuşamadı. Anne Duman, "Çok zor. Evlatsız çok zor. Yarımız o. Bir tarafımız yok. Ne yapsak ne etsek, nereye gitsek yarımız bizim. Gözümün bebeği yok. Anlatamam ki. Anlatamam. Düğümleniyor. Bir şey diyemiyorum." ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1673
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı