"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maksat vatandaşın işi görülsün! Tapuda rüşvete 33 tutuklama

18 Eylül 2017, Pazartesi 00:05
İstanbul Esenyurt’ta düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 47’Sİ MEMUR 51 kişiden 33’ü tutuklandı. MEMURların rüşvet vermeyen vatandaşların işlemlerini ileri tarihlere attığı belirlenirken polisin yaptığı tesbit ve elde ettiği deliller, 1985 yapımı Namuslu adlı filmden sahneleri hatırlattı.

İstanbul Esenyurt Tapu Müdürlüğü’ne yapılan rüşvet operasyonu, senaryosunu Başar Sabuncu’nun yazdığı ve başrolde Şener Şen’in yer aldığı 1985 yapımı Namuslu filminden sahneleri akıllara getirdi.  

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Malî Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonla, dairede rüşvet şebekesi kuran 3’ü müdür yardımcısı, 11’i düz memur olmak üzere toplamda 47 memur gözaltına alınmış, memurların yaptıkları telefon konuşmalarında rüşveti “şarj aleti” olarak isimlendirip, “Şarj aletimi getirmeyi unutma” diyerek rüşvet talep ettikleri belirlenmişti. Memurların halledemediği usûlsüz işlemlerde ise müdür yardımcılarının araya girerek rüşvet karşılığında işlemleri gerçekleştirdikleri de polis tarafından ortaya çıkarılmıştı. Emlakçı olmadan işlem yaptırmak isteyen vatandaşların işlemlerinin yapılmadığı tapu dairesinde, emlakçılar ve tapu memurları arasında rüşvet çarkı kurulduğunun polisçe tesbitinin ardından, gözaltına alınan 51 kişiden aralarında tapu müdür yardımcısı ve memurlarıınn da bulunduğu 33 kişi tutuklandı. Hamile olan 3 memurun da aralarında yer aldığı 18 şüpheli için ise adlî kontrol kararı uygulandı.

Rüşvetin kodu: Şarj aleti

Çetenin rüşvet trafiğini şifreli kelimeler kullanarak yönettiğini belirleyen malî şube polisleri, şifrenin ‘şarj aleti’ olduğunu tesbit etti. Memurların “Şarj aletimi getirdin mi?”, “Şarj aletimi getirmeyi unutma” gibi şifreli cümleler kullanarak rüşvet aldığı polislerce tesbit edilirken dairede günlük 30 bin liranın üzerinde rüşvet alındığı belirlendi.

Polisin kaydettiği görüntüler, Ertem Eğilmez’in 1985 yapımı “Namuslu” filmindeki, eksik belgesi olan bir vatandaşın rüşvet karşılığında resmî işlemlerinin gerçekleştirilmesinin yansıtıldığı sahneleri hatırlattı. 

HABER: MELİH TEKİN

Etiketler: istanbul, esenyurt, rüşvet
Okunma Sayısı: 3635
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Fatih

    18.9.2017 05:00:27

    Ülke tamamen bir kokuşmuşluk içinde, müslümanlığımız bir kültür olmanın ilerisine geçemiyor, perişan haldeyiz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı