"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mersin’de genç hekimlerden Filistinliler için sessiz yürüyüş

11 Aralık 2023, Pazartesi 00:23
Mersin’de geçtiğimiz Cumartesi günü Mersin Üniversitesi, çoğunluğu Tıp öğrencisi olan bir grubun tertiplediği, çeşitli STK, sendika, hekimler, sağlık çalışanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen, İsrail’in Gazze’ye yönelik vahşi soykırım saldırılarını protesto yürüyüşü yapıldı.

Kortej yol boyunca ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve değişik pankartlarla sessizce yürüdüler. Özgür Çocuk Parkında toplanan grup burada İsrail katliamlarını şiddetle protesto eden sloganlar attılar.

Kısa açıklamalarda bulunan, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi intörn Dr. Ceren Abiç ve Melih Hilmi Tekin, “İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek on binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmiştir.

Ayrıca sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmuştur. Hekimler olarak Filistinlilerin, mestektaşlarımızın ve hastaların korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlıyız” dediler. Protesto gösterisi, “Kanıksamayacağız. Normalleştirmeyeceğiz. Sindirilmeyeceğiz” sloganlarıyla sona erdi.

Mersin - Hüseyin Küçükoğlu

 

Okunma Sayısı: 963
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı