"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Midyat'tan yükselen ses: Birliğimizi bozdurmayız

10 Haziran 2016, Cuma
Midyat halkı, 3 polisin şehit düştüğü, 50 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrasında saldırıyı şiddetli bir şekilde kınayarak, “Birliğimizi bozdurmayız” mesajı verdi.

Mardin’in Midyat ilçesinde emniyet müdürlüğüne önceki gün teröristlerce gerçekleştirilen, 2’si kadın 3 polisin şehit düştüğü, 3 kişinin vefat ettiği, 50 kişinin yaralandığı saldırıya vatandaşlar tepkisini dile getirdi. Saldırıda şehit olanlar ve vefat edenler için Midyat Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene katılan vatandaşlar, terör örgütü PKK’yı ve saldırılarını kınadı.  

Polisimize, askerimize kurban oluruz

Vatandaşlardan Burhanettin Nayır, ilçedeki terör saldırısının üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, bu saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi. “Terör örgütünü kınıyoruz. Polisimize, askerimize kurban oluruz. Bayrağımızı ve Türkiye’yi çok seviyoruz. Polise askere sonuna kadar destek olacağız” diyen Nayır, tepkilerini göstermek için ilçede bir de yürüyüş gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Ayfer Günaydın, oğlunun da asker olduğunu vurgulayarak, saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Sabaha kadar uyumadıklarını anlatan Günaydın, “Bu Ramazanda polis iki anneye kıyılır mıydı? Bunu yapanlar Müslüman olabilir mi? Kadınlar olarak terör örgütünü kabul etmiyoruz. Gerekirse biz kadınlar silâhlanacağız. Bunu herkes bilsin.” dedi.  

Onlara teslim olmayacağız

Nezahat Mete, ilçede bugüne kadar bu tür bir saldırı yaşanmadığını belirterek, ilçede çukur kazılmasına, barikat kurulmasına izin verilmediğini dile getirdi. Halkın asla yılmayacağını belirten Mete, şunları kaydetti:      

“İçimizde fırtınalar kopuyor. Midyat halkı kan ağlıyor. Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı asırlardır kardeşçe yaşıyoruz. HDP’liler Kürtleri temsil etmiyor, dış güçlerin uşaklarıdır. Terör örgütü biliyor ki burası onlara teslim olmadı. Onlara teslim olmayacak, şehitlerinizi unutmayacağız.” Adnan Akıncı, terör örgütüne artık, “yeter” dediklerini söyledi.

Terör örgütlerini lanetliyoruz

Ekrem Çiçek, dış güçlerin oyununa gelinmemesi çağrısında bulundu. “Ben de bu vatanın çocuğuyum ve Kürt’üm. Kurban olayım Türkiye’ye. Terör örgütlerini lânetliyoruz” ifadelerini kullanan Çiçek, Hıristiyan, Müslüman, Yezidi, herkesin Türkiye’de kardeşçe yaşadığını aktardı. Çiçek, terör örgütüne nefretlerini göstermek için ilçede yürüyüş yaptıklarına dikkati çekerek, “Terörün dili, dini, ırkı yoktur. Midyat terör örgütüne mezar olacak.” diye konuştu.

“Bunun vebalini kim verecek?” 

Sebahat Cebecioğlu da Kayserili olduğunu, patlamadan dolayı çok üzgün olduğunu vurgulayarak, “Anlayamıyorum neyi paylaşamıyoruz, bu insanlar ne istiyor? Haram aylarda savaş yapılmadığını biliyoruz ama bunlar insan değil.Polisimizin 4 yaşında kızı vardı. Bunun vebalini kim verecek?” ifadelerini kullandı. 

  

AA

Etiketler: mardin, midyat
Okunma Sayısı: 2161
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı