"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mısır istedi, program kalktı

15 Nisan 2021, Perşembe 17:00
Mısır, Türkiye’den yayın yapan Müslüman Kardeşler’le bağlantılı kanalların kapatılmasını istiyor.

BBC’deki habere göre (Kahire ve Halk) TV’de “Kahire Konuşuyor” isimli programa telefonla bağlanan Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü, “Eğer bu kanalların kapatılması belgelenir ve kalıcı hale gelirse o zaman diğer ülkelerin içişlerine karışılmamasına yönelik uluslar arası hukuk kuralları devreye girmiş olacak” demişti. El Sharq TV’nin önde gelen isimlerinden, Müslüman Kardeşler bağlantılı Mısırlı gazeteci Moataz Matar, bu açıklamadan bir gün önce, 10 Nisan günü “Moataz ile” isimli programının yayından kalktığını açıklamıştı. Türkiye’de yaşayan Matar’a, Türk yetkililerden gelen talebin içeriğini sorduk, “El Sharq TV, Türkiye devleti tarafından bir kısıtlama yaşadı. Türk hükümeti Mısır’a karşı yapılan muhalif yayınların seviyesinin düşürülmesini istedi. Türkiye ile Mısır arasında devam eden diyalog sürecini daha iyi ve daha kolay yürümesi için bunu talep ettiler.” Matar, kendi programında kısıtlı yayın yapmak istemediği için programını tamamen yayından kaldırdığını, “Kısıtlamayı kabul etmediğim için programı tamamen durdurmak zorunda kaldık. O kısıtlama altında istediğimiz gibi konuşamayacaktık” sözleriyle açıkladı.

Mayıs başında heyet gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır’ın Türkiye’den bir heyeti dâvet ettiğini, bakan yardımcıları düzeyinde bir heyetin Mayıs başında Mısır’a gideceğini açıkladı. Çavuşoğlu siyaset ve diplomaside bazen kırgınlıklar olabileceğini, ancak ortak niyet konulduktan sonra daha ilişkilerin daha kolay ilerleyeceğini vurguladı.

Okunma Sayısı: 1062
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    16.4.2021 12:33:44

    Testiyi kırmak için ellerinden geleni yapanalr şimdi de testiyi yapıştırmak için yine kırıp-döküyorlar.Bir kişi kabiliyet,maharet,meziyet,dirayet,iz'an,vicdan,basiret,ferasetten nasipsiz olursa çocuklarında maskarası ourmuş.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı