"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muallim: Türkiye ve ABD, Suriye'den çekilmeli

29 Eylül 2019, Pazar 11:35
Muallim, Suriye’nin topraklarını koruma hakkını saklı tuttuğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu kürsüsünde konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ABD ve Türkiye’nin, Suriye topraklarındaki varlığını ‘yasa dışı’ olarak değerlendirdi ve kalmaya devam etmeleri durumunda Suriye’nin topraklarını koruma hakkını saklı tuttuğunu belirtti.

Muallim, ABD ve Türkiye’nin, Suriye sınırlarından çıkmasını talep ederek, “Bizim bölgemizde yetkimiz olmadan faaliyet gösteren herhangi bir yabancı kuvvet, işgalci bir kuvvettir ve derhal geri çekilmelidir. Reddederlerse uluslararası hukukta izin verilen tüm önlemleri alma hakkına sahibiz” dedi ve ABD ve Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinde oluşturmayı planladığı güvenli bölgeye dair “ABD ve Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde yasa dışı bir askeri varlık sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler: Muallim, Suriye, Türkiye, ABD
Okunma Sayısı: 1162
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı