"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muhteva yoksa suç nasıl olur?

11 Ocak 2018, Perşembe 00:23
11 binden fazla kişi Bylock kullanıcısı oldukları iddiasıyla ya işini kaybetti, ya cezaevine girdi ya da haklarında dâvâ açıldı.

Ancak 27 Aralık 2017’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Mor Beyin” uygulamasıyla bu kişilerin iradeleri dışında Bylock sunucusuna yönlendirildiklerini açıkladı. Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, mağduriyetlerin izine ilk olarak 17 Temmuz 2017’de adlî bilişim uzmanının gönderdiği bir raporla ulaşıldığını ancak İçişleri Bakanlığı’na 14 Ekim 2016’da gelen bir bilgi notunda Avea kullanıcılarının Bylock kullanmadığı halde kullanıcı gibi göründüğünün yazdığını belirtiyor. 

‘ByLock kullanabilme ihtimali cezalandırılmış’

Takan, bilgi notunun 1 yıldan fazla bir süre önce İçişleri Bakanlığı’na gönderildiğini, ancak dikkate alınmadığını, bu sebeple de binlerce kişinin mağdur edildiğini vurguluyor. Bilgi notunun Bylock kullanıcı tesbitlerindeki problemleri doğruladığına dikkat çeken Takan sözlerini şöyle sürdürüyor: “Tesbitler, IP üzerinden iz sürülerek yapılmış, yani operatörler ve tuttukları kayıtlar, ByLock kullanıcı tespitlerinde başrolde yer almış. “Bilgi Notu”nda ID numarası denilen ByLock uygulamasının kullanıcılara verdiği numara. Özetle, ikinci ve muhtemelen devam eden listeler sadece operatör kayıtları esas alınarak hazırlanmış, ByLock sunucusunda ikinci ve devam eden listelerde yer alan kişilerle ilgili bilgi yok. Bu kişilerle ilgili sunucuda bilgi yoksa, ID yoksa, içerik de zaten yok demektir. İçerik yoksa suç nasıl olur Allah aşkına?” Takan bu durumu, “özetle, aslında ByLock kullanabilme ihtimali cezalandırılmış. Yetmemiş, yakınları cezalandırılmış. Bir kardeşe yanlış bir iddia yöneltilip, diğer kardeşleriyle birlikte kamu görevinden çıkarılmış, yani ihraç edilmiş. Tutukladıkları masumların aileleri, çoluk çocuğu cezalandırılmış. En acısı, masum onurlu insanlar terörist ilân edilmiş” olarak yorumluyor.

Etiketler: bylock, mor beyin
Okunma Sayısı: 9875
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa erken

    11.1.2018 13:45:52

    ben gözle çalışan bilgisayar la yazıyorum solunum cihazına bağlıyım konuşamıyorum, hiç bir organım çalışmıyor!, ben emekli askerim ve dört yıldır yatalak ım üç yıldır böyleyim raporum var, suçumu bilmiyorum rütbemi aldılar. Daha ne diyeyim zulme bak ama Allah var ve hesap var orada hepsini , bekliyorum

  • Savas

    11.1.2018 12:30:07

    Sadece bylokmu hic bir kriterim yok neden atildim bilmiyorum sucum nefir kimse siylemedi mudur beni atacagini zaten soyluyordu fursat eline gecti ahimi aldi sonra onuda gorevden aldilar ben atildim o baska girevde benim isim yoko calisiyor ama her namazdan sonra ahimi almaya devam ediyor olunceye kadar dualarim bunu yapanlara cunku ben sucsuzum

  • mehmet

    11.1.2018 11:15:18

    İnsanları karaladıkları yetmedi. Suçsuz yere 6 yıl 3 ay verdiler. Mor beyin raporuna umut bağamıştım, kafalarına göre bir liste yayınladılar onuda heba ettiler. Rabbim bunu yapanları tarumar etsin inşallah.

  • gürkan

    11.1.2018 11:15:06

    İşte tam bu yönteme yahudi yöntemi denir ve yıllarca Filistinde benzer yada formatta uygulamış eşini dostunu cezalandırmışlar vsvs Kimden ilham alınmış Mavi marmaara sonrasından anlaşılmıyor mu

  • ali

    11.1.2018 11:13:31

    hangi iletişim uygulaması olursa olsun içerikteki suça bakılmalı. Çünkü uygulama BYLOCK kamuya açık

  • ali

    11.1.2018 11:10:48

    yüzbinlerce insana zulmediliyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı