"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

O emniyet müdürüne tutuklama

19 Kasım 2014, Çarşamba 11:26
Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik İstanbul merkezli operasyonda serbest kaldıktan sonra haklarında yakalama kararı çıkan polislerden ikisi, gözaltına alınıp tutuklandı.

Tutuklanan eski Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi, "El Kaide üyesi 2 kişi, 30 kilo patlayıcıyı Başbakanımızın gireceği binaya yerleştirdi. Bombayı hazırlık safhasında biz aldık." demişti.

İstanbul merkezli Edirne ve Tekirdağ’da görevli polislere yönelik operasyonda mahkemeye sevk edilen 9 polis serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten Savcı Okan Özsoy’un itirazı üzerine 5 polis hakkında dün akşam tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkmıştı. 

Kararın ardından eski Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi ve eski Edirne İstihbarat Şube Müdürü Özgür Nikbay’ın evlerinde gözaltına alındığı belirtildi. 
İki müdürün de cezaevine gönderildiği kaydedildi. 

Tutuklanan emniyet müdürlerinden Halil Hilal Seyfi, 12 Kasım’da teslim olmak için geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde, Cumhurbaşkanı Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde yapılacak suikastı engellediklerini söylemişti. Seyfi, “El Kaide üyesi 2 kişi, 30 kilo patlayıcıyı Başbakanımızın gireceği binaya yerleştirdi. Bombayı hazırlık safhasında biz aldık." demişti.

10 GÜNDE 2 KEZ SERBEST KALAN MÜDÜR DE TUTUKLANDI

Bu arada, tutuklanan eski Edirne İstihbarat Şube Müdürü Özgür Nikbay, Kocaeli merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınmış 11 Kasım’da serbest kalmıştı. Nikbay, İstanbul merkezli operasyonda ise 13 Kasım’da hakkında gözaltı kararı alındığı için kendisi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olmuştu. Nikbay, 14 Kasım’da serbest kalmıştı. Aaynı soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Nikbay, daha 13 Kasım’da teslim olmadan önce, "Serbest kaldığım sabah annem kalp krizi geçirdi ve yoğun bakıma alındı. Annemin yanına ertesi gün gidebildim. Geç kalmamın sebebi budur." ifadelerini kullanmıştı.

Okunma Sayısı: 1256
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı