"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Okulların tatil olduğu iller

31 Aralık 2015, Perşembe 11:50
ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin kırsal bölgesindeki taşımalı eğitim verilen 40 okulda eğitime 1 gün ara verildi.

Siverek'te dün gece başlayan kar yağışı sabah saatlerinde de devam etti. İlçenin yüksek kesimlerinde ve Karacadağ bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorunlar yaşanması üzerine Siverek Kaymakamlığı, taşıma merkezli 40 okulun bugün tatil edildiğini duyurdu.

Öte yandan, karla mücadele ekipleri kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan kırsal bölgelerde yol açma çalışmaları başlattı.

Mardin'de okullara kar tatili

MARDİN'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki okullar bugün tatil edildi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Merkez Artuklu İlçesi'nde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar Valilik kararı ile 31.12.2015 günü bir gün tatil edilmiştir" denildi. Okullar, pazartesi günü yeniden eğitime açılacak.

Düzce Üniversitesi'nde eğitime kar engeli

DÜZCE'de kar yağışı nedeniyle 105 köy yolu ulaşıma kapandı. İlk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği kentte, Düzce Üniversitesi'nde de eğitime kar nedeniyle bugün ara verildi. 

Kentte gece saatlerinde kar etkisini artırdı. Şehir merkezinde kar kalınlığı 20, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı. Kar nedeniyle il genelinde 105 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare ekipleri yolları açmak için çalışma başlattı. Kar, şehir içinde ve şehirlerarası yollarda da ulaşımı aksattı. Kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği kentte Düzce Üniversitesi'nde de eğitime bugün ara verildi. Üniversite yerleşkesinin bulunduğu Beçiyörükler Mevkii'nde kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğu, bu yüzden tatil kararı alındığı belirtildi.

Bitlis’te kar tatili

BİTLİS'te dün geceden itibaren etkisini gösteren kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, Bitlis, Tatvan, Ahlat, Güroymak ve Mutki ilçelerinde eğitime bugün için ara verildi. 

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köyleri ile Tatvan, Mutki, Ahlat ve Güroymak İlçesi'nde eğitime 1 günlüğüne ara verildi. Meteoroloji yetkilileri ise, Bitlis kent merkezinde kar kalınlığının 15, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştığını açıkladı. Kar yağışının yarın ve Cumartesi günü de etkili olacağını belirten yetkililer, yağışlı havanın pazar günü bölgeyi terk edeceğini bildirdi. 

Öte yandan kar yağışı ile birlikte Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Trabzon, Rize ve Giresun'da okullara kar tatili

TRABZON, Rize ve Giresun'un özellikle yüksek kesiminde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat, Dernekpazarı, Köprübaşı ve Of ilçelerinde ve Arsin ilçesinin ilçe merkezi dışındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Valilik açıklamasında, Düzköy ilçesinde ve riskli bölgelerde yer alan taşımalı eğitim verilen okulların da tatil edildiği bildirildi.

Rize'nin de Hemşin, Çamlıhemşin ve Güneysu, Giresun'un da merkezdeki köy okulları ile Çanakçı ve Dereli ilçelerindeki okulların da tatil edildiği açıklandı.

Bursa'da iki ilçede okullar tatil

BURSA'da etkili olan kar yağışı nedeniyle iki ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşulları Bursa'da da etkili olarak hissedildi. Bursa'nın Orhangazi ve İznik ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarınca, yoğun kar yağışının olumsuz etkilerine karşın, ilçede taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 31 Aralık'ta 1 gün ara verildi.

Kar nedeniyle vakıf üniversiteleri yarın tatil 

KAR yağışı ve buzlanma nedeniyle, İTÜ'den sonra, İstanbul'daki pek çok vakıf üniversitesinde de yarın tatil ilan edildi. 

Bahçeşehir Üniversitesi kar nedeniyle yarın eğitim yapılmayacağını, ancak Akademik Takvim'e uyularak cumartesi ve pazar günkü sınavların gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bilgi Üniversitesi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Kemerburgaz Üniversitesi ve Okan Üniversitesi'nde de yarın ders yapılmayacak. 

Okan Üniversitesi, yarın için planlanan sınavların, fakültelerin belirleyeceği bir tarihte yapılacağını duyurdu. 

Kemerburgaz Üniversitesi de yarın yapılacak final sınavlarının önümüzdeki haftaya ertelendiğini bildirdi. 

Zonguldak'ta eğitime kar engeli

ZONGULDAK'ta, kar yağışı nedeniyle okullar yarın (31 Aralık) bir günlüğüne tatil edildi. Ayrıca, engelli kamu görevlileri ve hamile kamu görevlileri de 1 gün idari izinli sayılacak.

Balıkesir'de 3 ilçede eğitime kar tatili

BALIKESİR'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas İlçesi'nde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi. 

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Altıeylül ve Karesi İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun almış olduğu karar doğrultusunda 31 Aralık 2015 Perşembe günü olumsuz hava şartları nedeni ile okullarımız bir gün tatil edilmiştir. Tatil kararı öğrenci, öğretmenlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel için alınmış olup idari personel ve memurlar görev başında olacaklardır" denildi. 

Balıkesir'in Manyas ilçesinde de yine olumsuz hava koşulları taşımalı eğitime 31 Aralık 2015 perşembe günü bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi. 

Manyas'ta öğrencilerinin çoğu taşımalı eğitim kapsamında olan ve tümü tatil edilen okullar şöyle sıralanıyor; Süleymanlı İlkokulu, Şevketiye İlkokulu, Miralay İlkokulu, Darıca İlkokulu, Akçaova İlkokulu, Salur Çok Programlı Anadolu Lisesi, Adnan Hunca Çok Programlı Anadolu Lisesi.

Niğde'de eğitime bir günlük soğuk engeli

NİĞDE'de okullar, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 1 gün tatil edildi. 

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Niğde merkez, merkez ilçeye bağlı ve köy kasabalarda soğuk ve buzlanma nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü günü 1 gün süreyle okullar tatil edilmiştir' denildi.

Nevşehir’de okullarda eğitime kar tatili

NEVŞEHİR'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. 

Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada 31 Aralık Perşembe günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez Ürgüp, Avanos, Acıgöl ve Derinkuyu ilçelerinden ilköğretim ve orta öğretimde eğitime 1 gün ara verildi.

Samsun'da kar tatili

SAMSUN İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okullar yarın tatil edildi.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Samsun'da hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde akşam saatlerinde etkili olan ve kenti beyaza büründü. Yoğun kar yağışı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yarın il genelinde tüm okulların perşembe günü tatil edildiği belirtildi. Kararı İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin de sosyal medya hesabından duyurarak öğrencileri bilgilendirdi. 

Öte yandan belediye ekipleri de kent merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yollarda tuzlama çalışması yaptı. Çocuklarda karın keyfini dışarı çıkıp kartopu oynayarak çıkardı. 

Erzurum'da eğitime kar engeli

ERZURUM Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle, yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu.

Kocaeli'de eğitime kar tatili

KOCAELİ'de gün boyunca aralıklarla etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Kocaeli il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter adresinden, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Kocaeli ili genelinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" paylaşımında bulundu.

İstanbul'da okullara kar tatili

İSTANBUL Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiğini açıkladı.

Kar tatilini, İstanbul Valisi Vasip Şahin, resmi twitter hesabından duyurdu. Şahin, "Meteorolojik tahminlere göre ilimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden 31.12.2015 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir" dedi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre, İstanbul'da devam eden kar yağışının zamanla etkisini sürdüreceğinin ve aralıklarla artarak devam edeceğinin beklendiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine 31 Aralık Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklardır."

Düzce'de eğitime kar engeli

DÜZCE'de, kar yağışı nedeniyle okullar yarın (Perşembe) tatil edildi. Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada il genelinde tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Tokat'ta kar yağışı

OKULLARA KAR TATİLİ

Tokat’ta etkili olan kar yağışının devam etmesi üzerine bazı ilçelerde okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklama doğrultusunda yarın Almus, Artova, Başçiftlik, Niksar ilçelerinde tüm okullar, Yeşilyurt İlçesi'nde ilk ve orta okullar, Pazar İlçesi'nde ise Ovacık, Ocaklı, Doğancalı ve Ballıca köylerinde eğitime 1 gün tatil edildi.

Bolu'da 2 ilçede eğitime kar engeli

BOLU'nun Dörtdivan ve Gerede ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi. Bolu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle iki ilçede eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Hakkari'de eğitime kar tatili

HAKKARİ'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerindeki okullar yarın için tatil edildi.

Hakkari'de sabahın erken saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Hakkari Valiliği yatılı eğitim kurumları hariç diğer okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda (Yatılı Eğitim Kurumları hariç) eğitim- öğretime 31 Aralık 2015 Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerde idari izinli sayılacaktır." 

DHA

Okunma Sayısı: 1709
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı