"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Orman İşletmesi, Cerattepe'de şirkete yer teslimini yaptı

25 Şubat 2016, Perşembe 15:47
Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkiindeki maden çalışmalarına karşı mücadele yürüten Yeşil Artvin Derneği öncülüğündeki heyetin dün Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı ve ‘hukuki süreç sona erene kadar maden şirketinin çalışma yapmaması’ kararının alındığı toplantının gerçekleştirilirken, farklı bir gelişmenin daha yaşandığı ortaya çıktı.

Dün Cerattepe'ye çıkan Artvin Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, maden şirketine tahsis edilen 77 bin metrekare alanın yer teslimini yaptı.

Cerattepe bölgesine geçen hafta jandarma ve polis eşliğinde çıkarılan Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş’nin çalışanları iş makineleri eşliğinde şantiye kurmak için çalışma başlattı. Ancak Artvin Orman Müdürlüğü’nün şirkete ‘yer tahsis izni’ vermediği  ortaya çıktı. Maden şirketi ise, bölge halkının tepkisinden çekinen Artvin Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin, 'Yer tahsis izni' işlemlerini geciktirdiğini ileri sürerek valiliğe şikayette bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen Valilik de, aralarında Artvin Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal ile şef ve orman mühendislerinin de yer aldığı 4 kişi hakkında soruşturma açılmasını istedi. Yeşil Artvin Derneği de Artvin Orman Bölge Müdürlüğü’ne ‘yer tahsis izni’ olup olmadığı yönünde dilekçeyle başvuruda bulundu.

DÜN YER TAHSİSİ YAPILDI

Yeşil Artvin Derneği öncülüğündeki heyetin dün Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı ve ‘ hukuki süreç sona erene kadar maden şirketinin çalışma yapmaması’ yönünde kararın alındığı toplantının gerçekleştirildiği saatlerde, Artvin Orman İşletme Müdürlüğü’nün de maden şirketine yer tahsisi yaptığı ortaya çıktı.

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, maden şirketine 77 bin metrekare alanda maden arama ruhsatı için şantiye kurulması ve çalışma yapılması yönünde yer tahsisi işlemini gerçekleştirdi. Şirkete ilk etapta verilen 77 bin metrekare alanın yanısıra daha sonra da maden çıkarılması için 100 bin metrekare alan için de yer tahsis izni verilmesinin öngörüldüğü öğrenildi.

ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ DOĞRULADI

Artvin Orman Bölge Müdürü Sedat Ecevit, maden şirketine yer tahsisi yapıldığını doğruladı. Ecevit “Maden şirketine yer tahsisini 17 Şubat tarihinde kağıt üzerinde yaptık. Dün de bölgeye çıkan ekiplerimiz arazide esas yer teslimini yaptı. Şu anda maden şirketinin yer tahsis izni var” dedi.

VALİ KAMUOYUNA AÇIKLATMAMIŞ

17 Şubat tarihinde Cerattepe için kağıt üzerinde yaptıkları yer tahsisi kararının Artvin Valisi Kemal Cirit’in talimatı üzerine kamuoyuna açıklanmadıklarını ifade eden Ecevit, "Orman Genel Müdürümüz bize ilk gün kamuoyuna açıklamamızı söyledi ama Vali beyin talimatı nedeniyle kağıt üzerinde yapılan yer tahsisi işlemini kamuoyuna açıklamadık” dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1961
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı