"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pak Medya İş: Gücü değil, yasaları ve hukuku esas alın

13 Ocak 2015, Salı 13:58
Pak Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, medyaya yönelik iktidar odaklı baskı ve hukuksuz uygulamalara Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün de ortak olduğunu belirterek, “Gazetecilerin hakları da sıfırlanıyor.” dedi.

İsmail Topcuoğlu, tartışlıman konu üzerine yaptığı açıklamada, Genel Müdür Cemalettin Haşimi’nin, 20 yılını doldurarak sürekli basın kartı almaya hak kazanan 94 tecrübeli medya yöneticisi ve gazetecinin kartlarını hiçbir gerekçe belirtmeksizin onaylamamasının keyfi ve haksız bir uygulama olduğuna dikkat çekti. Meslekte 20 yılını dolduran gazetecinin “daimi basın kartı” alması, yasaların basın çalışanlarına tanıdığı mesleki bir hak olduğuna işaret eden Topcuoğlu, “Bunun engellenmesi, bir hak gaspıdır, basın özgürlüğüne bir darbedir. Yasaların tanıdığı bir hakkı hukuki bir gerekçe olmaksızın engellemek suçtur. Basın meslek örgütleri ve gazeteciler bu uygulama karşısında sessiz kalmamalı, hakkı gasp edilenler ise keyfi uygulamanın son bulmaması halinde mutlaka yargıya başvurmalıdır.” çağrısında bulundu.

“HUKUK DIŞI ENGELLEMELERDEN, HAK GASPLARINDAN VAZGEÇİN”

Pak Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Topcuoğlu açıklamasını, “Kirlenmiş iktidar sahipleri, yolsuzluk paralarını soruşturmadan kaçırarak başlattığı ‘sıfırlama’ yolculuğunu, hukuku, insan haklarını, basın özgürlüğünü, demokrasiyi sıfırlayarak sürdürmektedir. Buradan başta Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü olmak üzere bütün kamu kurumlarını ve yöneticilerini uyarıyoruz: İktidar, antidemokratik ve hukuksuz uygulamalarına sizleri de ortak etmeye, sizleri de kirletmeye, suça bulaştırmaya çalışıyor. Gücü değil, yasaları ve hukuku esas alın. Kimsenin suçuna ortak olmayın. Yöneticisi olduğunuz kurumlar ne sizin ne de size yapacaklarınızı dayatan odakların babasının çiftliği değildir. Buralar, milletin kurumlarıdır. Milletin emanetine hakkıyla riayet etmeyenler, hele hele millete hizmet aracı olması gereken bu müesseseleri ona zulmetmek için kullananlar işledikleri suçun hesabını er ya da geç vereceklerdir. O nedenle, yol yakınken yaptığınız yanlışlara son verin. Hukuk dışı engellemelerden, hak gasplarından vazgeçin. Yoksa hem hukuk önünde hem kamuoyunun maşeri vicdanında mahkum olacaksınız.” sözleriyle tamamladı.

Etiketler: pak medya iş
Okunma Sayısı: 1101
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı