"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Plastik mermi öldürücüymüş!

29 Aralık 2014, Pazartesi 10:16
Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan raporda; Gezi eylemlerinde kullanılan plastik mermilerin 'Biraz öldürücü' nitelikte olduğu, tüfek kutusu üzerinde yazılı notta, "Yanlış kullanım ölüme sebep olabilir. Yüze ve kafaya nişan almayınız" uyarısının bulunduğu belirtildi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Gezi Parkı gösterilerine katılan Volkan Kesanbilici’nin plastik mermiyle gözünü kaybetmesine ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu, Emniyet’i işaret etti. Ulusal Kriminal Büro tarafından savcılığa sunulan raporda; FN303 adlı silahla atılan plastik mermilerin ‘Biraz öldürücü’ nitelikte olduğu, tüfek kutusu üzerinde yazılı notta, “Yanlış kullanım ölüme sebep olabilir. Yüze ve kafaya nişan almayınız” uyarısının bulunduğu vurgulandı. Raporda, “Masum değildir. Diğer gaz fişeği ve benzeri mühimmat atan tüfeklerden yüzde 50 daha hızlı, daha güçlüdür” denildi. ABD ’de 2004 yılında bir gencin bu merminin gözüne isabet etmesi sonucu öldüğü vurgulanarak, “İnsan vücuduna atılması amacıyla yapılmış olup göze hedef alınarak atış yapıldığında, Volkan Kesanbilici’deki gibi harabiyet yaratabilmektedir” denildi. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, plastik merminin Emniyet envanterinde bulunmadığını savunmuştu.

İstanbul ’da kırtasiyecilik yapan 38 yaşındaki Volkan Kesanbilici, 31 Mayıs 2013'te Gezi Parkı gösterilerine destek için gittiği Tarlabaşı Bulvarı’nda yürürken, sol gözüne isabet eden plastik mermiyle yaralandı. Bir gözü görme yetisini yitiren Kesanbilici’nin gözünden plastik mermiye ait bilyeler çıkarılmıştı. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, bir sonu önergesi üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün envanterinde plastik mermi bulunmadığını, yalnızca boya kapsülü kullanıldığını savunmuştu. Kesanbilici’nin yaralanmasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılık, ilgili mermi parçasını Ulusal Kriminal Büro’ya göndererek, bilirkişi raporu hazırlanması istemişti. 

‘BİRAZ ÖLDÜRÜCÜ!’

Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanarak savcılığa gönderilen bilirkişi raporunda; savcılığın FN tüfeklerinden ve bu tüfeklerden atılan mermilerden örnek istemesine rağmen Emniyet tarafından gönderilmediği ifade edildi. FN303 tüfeklerinin, “Öldürücü olmayan” değil, “Biraz öldürücü” nitelikte olduğu kaydedilen raporda, “Masum değildir. Diğer gaz fişeği ve benzeri mühimmat atan tüfeklerden yüzde 50 daha hızlı, daha güçlüdür” denildi. Tüfek kutusu üzerinde bulunan İngilizce notta, “Çok dikkatli kullanınız. Yanlış kullanım ölüme sebep olabilir. Yüze ve kafaya nişan almayınız” diye yazdığı vurgulandı.

Okunma Sayısı: 2381
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı