"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risale-i Nur ümmetin malıdır

17 Kasım 2014, Pazartesi 13:55
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz 15.11.2014' de Yeni Asya Afyon İlme Hizmet Vakfı tarafından organize edilen programın konuğu oldu.

Güleçyüz, Risale-i Nur'lara devlet tekeli uygulamasının Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesiyle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

Bandrol engeli devam ederken bunun bir çözümü olarak -güya- gündeme getirildi devlet tekeli. Eserlerin kamuya mal edilmesini öngören bir düzenleme torba kanuna eklenerek meclisten geçirildi. Ama böyle bir düzenlemenin demokratik dünyada örneği yok. Fikir, kültür-sanat eserleri devlet tekeline alınamaz, kamuya mal edilemez, devletleştirilemez, millîleştirilemez. Çünkü bazıları diyorlar ki "Kamulaştırma, devletleştirme yok, millîleştirme var". Farkı ne? İzah et. Bizim bildiğimiz hepsi aynı. Millîleştirmek deyince kamulaştırma, kamulaştırma deyince devletleştirme anlaşılır. Risale-i Nur hiçbir zaman devletin resmî şekilde kendi tekeline alarak yürüttüğü bir hizmet olamaz. Tam tersine Risale-i Nur neşriyatının bugüne gelişi devlete rağmen olmuştur hep. Devletin çıkardığı engellemelere, baskılara rağmen bunları aşarak Risale-i Nur kendi yolunu açarak bugünlere ulaşmıştır. Ve bir sivil hareket, bir sivil dinamizm, bir insiyatif olarak gelmiştir. Ve bunun da çok önemli bir gerekçesini Üstad "İman ve Kur'an inhisar altına alınamaz", yani bu devlet tekeli altına da alınamaz, özel kuruluşlar da tekeli altına alamaz. Risale-i Nur umumun malıdır, dolayısıyla ümmetin malıdır. Diyanet İşleri Başkanı'nın bizzat bana ifade ettiği gibi ümmetin malıdır.

Konuşmanın yer aldığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Okunma Sayısı: 1206
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı