"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rıza Sarraf ifade verdi

06 Ekim 2015, Salı 16:36
İş adamı Rıza Sarraf'ın Beykoz Kanlıca'da aldığı tarihi yalılarda aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvuruldu.

İş adamı Rıza Sarraf, Beykoz Kanlıca'da satın aldığı tarihi yalılarda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi. 

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun suç duyurusu üzerine Rıza Sarraf hakkında başlattığı soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında dün Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatı Şeyda Yıldırım ile giden Sarraf, ifade verdi.

Sarraf savcılık ifadesinde, Beykoz Kanlıca Mahallesi'ndeki 23 pafta 116 ada 4-5 parseller üzerinde yalı mahiyetindeki gayrimenkulleri yaklaşık 5 yıl önce satın aldığını, birini kendi, diğerini eşi Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirdiğini belirtti.

Satın aldıktan sonra her iki yalıda da tadilat yapma gereği duyduğunu aktaran Sarraf, şunları kaydetti: 

"Tadilat işi için Suha Gökdemir ve Mimar Dara Kırmızıtoprak ile anlaştım. Projeleri Dara Kırmızıtoprak çizecek, diğer bütün işlemleri Suha Gökdemir takip edecek, gerekli mercilerden izin alacak, izin aldıktan sonra projeye uygun olarak yapacaktı. Bu işlemleri Suha Gökdemir, ben bu inşaatları aldıktan sonra yapmaya başladı. Bütün tadilatları izin çerçevesinde yaptığını düşünmekteydim. Bu inşaattaki tadilat işlemleri yaklaşık 1,5 yıl içinde bitti. Yani 2011 yılının ortalarında bana bitmiş olarak teslim edildi. O tarihten beri, burada ailemle ikamet etmekteyim.

Bu tutanaklar tamamıyla dış görünüşe ve basının yönlendirmesiyle yapılmıştır. Bu aldığım yalılardaki yükselti, eski haliyle aynı mahiyettedir. Kesinlikle aslında herhangi bir değişiklik yoktur."

Avukat Yıldırım keşif talebinde bulundu

Avukat Şeyda Yıldırım da yapı tadil tutanağının, binanın içine girilmeden ve sadece basında yer alan spekülatif bazı haberler esas alınarak düzenlendiğini öne sürerek, "Söz konusu taşınmazların 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'na aykırı herhangi bir durumu yoktur. Konu ile ilgili tarafımızca Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na müracaatlar yapılacak, makamınıza sunulacaktır" bilgisini verdi.

İş adamı Rıza Sarraf, Kanlıca sahilinde toplam üç yalıdan oluşan Mehmet Arif Bey Yalıları'ndan ikisini 2011'de satın almış, 4 parselini kendi, 5 parselini ise eşi Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirmişti. Sarraf, Osmanlı döneminde inşa edilen ve 1970'de ikinci derece tarihi eser olarak tescili yapılan yalılarda tadilat çalışması başlatmış ve bu proje, İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nce onaylanmıştı.

AA

Etiketler: rıza sarraf, ifade
Okunma Sayısı: 1559
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı