"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rüzgar Çetin davasında yeni gelişme

25 Mayıs 2016, Çarşamba 12:11
Rüzgar Çetin’in Beşiktaş'ta karşı yönden gelen polis aracına çarparak gerçekleştirdiği, bir memurunun şehit düştüğü ve Çetin'in tutuklanmasına neden olan trafik kazasına ilişkin davada ilginç bir gelişme yaşandı.

Olayda yaralanan polis, Çetin hakkındaki şikâyetinden dilekçeyle "Rüzgar Çetin hakkındaki şikayetimizden ve davaya katılma talebimizden feragat ediyoruz" diyerek vazgeçti.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in işletmeci oğlu Rüzgar Çetin, 29 Ocak günü, Beşiktaş'ta lüks aracıyla, karşı yöndeki polis aracıyla çarpışmış, araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz kaza sonucu kaldırıldığı hastanede vefat etmişti. Yaşanan olayda bir diğer polis memuru Emre Tetik ise ağır yaralanmış, vücudunda kırıklar meydana gelmişti. Kaza esnasında alkollü olduğu sonrasında yapılan testlerde ortaya çıkan Çetin'in, olayın ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmasına hükmetmişti.

Olay hakkında hazırlanan iddianamede Rüzgar Çetin'in 0.90 promil alkollü olduğu belirtilen Çetin'in, "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçlarından 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkan Rüzgar Çetin ifadesinde, "Çok üzgünüm. Geçmişi değiştirmem mümkün değil. Tek isteğim ailesinin beni affetmesi" demişti. Çetin'in tahliye talebi de mahkeme tarafından reddedilmişti.

İKİ CÜMLELİK DİLEKÇE İLE ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Kazada yaralanan polis memuru Emre Tetik, geçtiğimiz günlerde dava dosyasına sunduğu iki cümlelik dilekçe ile Çetin hakkındaki şikâyetinden vazgeçtiğini bildirdi. Tetik, mahkemeye sunduğu dilekçesinde "İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2016/61 esas sayılı dosyasında sanık Rüzgar Çetin hakkındaki şikâyetimizden ve davaya katılma talebimizden feragat ediyoruz. Şikâyetimizin ve davaya katılma talebimizin feragatı doğrultusunda gereğinin yapılmasını arz ederiz" ifadeleri yer aldı.

 

Okunma Sayısı: 1697
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı