"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şanlıurfa'da şehit edilen polislerin katil zanlıları yakalandı

24 Eylül 2015, Perşembe 17:51
Şanlıurfa’da 28 Ağustos’ta AKP Eyyübiye ilçe binası ile Akabe Askeri lojmanlarına bombalı saldırı yapılmış, Balıklıgöl Devlet Hastanesi çıkışında resmi ekiplere yapılan saldırıda da polis memurları Tanju Sakarya ve Fatih Kılbey şehit olmuştu.

Eş zamanlı yapılan bu eylemlerde bombalı saldırıları gerçekleştiren YDG-H ve PKK terör örgütü mensupları olaydan hemen sonra biri yaralı halde, diğeri de saklandığı yerde yakalanmıştı. Bu şahıslarla bağlantılı 4 şahıs daha gözaltına alınmış, toplam 6 terör örgütü mensubu tutuklanmıştı.

KOBANİ’YE KAÇMA ÇABASI İÇİNDEYKEN YAKALANDI

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığı Akabe Askeri lojmanlarına bombalı saldırı ve Balıklıgöl Devlet Hastanesinin acil servisi çıkışında iki polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Suruç’ta bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, hastane önünde 2 polisi şehit eden ve tetiği bizzat çektiği tespit edilen Erdal D. (25) yakalandı. 

28 Ağustos’ta Şanlıurfa’da eş zamanlı saldırılar sonrasında 6 kişi gözaltına alınmış, ancak polisleri şehit eden katil zanlıları kaçarak izini kaybettirmişti. Polis ekipleri kaçan şahsın izini buldu ve 21 Eylül günü Suruç’ta bir eve operasyon düzenledi. 1991 doğumlu katil zanlısı Erdal D. yapılan operasyon sonrasında kıskıvrak yakalandı. Yakalanan Erdal D.’nin Suruç nüfusuna kayıtlı olduğu, fakat üzerinde sahte Suriyeli kimliği bulunduğu ve kendisine Suriyeli süsü vererek Kobani’ye kaçma çabası içinde olduğu belirlendi. 

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Olay günü Erdal D.’ye eylem öncesi ve eylem sırası lojistik destek sağlayıp yardım eden F.Y., M.T., T.Y. ve H.D. isimli örgüt mensubu şahıslar da yakalanarak gözaltına alındı.

Örgüt mensubu şahısların, Erdal D. ile işledikleri suçları itiraf ederek, il genelinde terör örgütünün yapılanmaları ve faaliyetleriyle ilgili önemli bilgiler verdiği belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen 5 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Okunma Sayısı: 2574
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı