"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Sarayın maliyeti açıklanırsa ekonomi zarar görür'

02 Aralık 2014, Salı 14:02
Mimarlar, TOKİ’ye sarayın maliyetini sordu. TOKİ’den, “Maliyetinin açıklanması ülke ekonomi çıkarlarına zarar verir.” cevabı geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, resmi yazıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan AOÇ arazisine inşa edilen sarayın maliyetlerini istedi. TOKİ ise yine resmi yazıyla bilgi ve belgelerin zamanından önce açıklanması halinde, ülkenin ekonomik çıkarlarına zarar vereceğini iletti. TOKİ’nin, odaya gönderdiği cevapta şu ifadelere yer verildi: “Ülkenin ekonomik çıkarlarına ilişkin bilgi veya belgeler başlıklı madde 17 ‘Açıklanması ya da zamanından önce açıklanması halinde, ülkenin ekonomik çıkarlarına zarar verecek veya haksız rekabet ve kazanca sebep olacak bilgi veya belgeler, bu kanun kapsamı dışındadır.’ Hükmü gereğince, idaremiz tarafından bilgi verilmesi uygun görülmemiştir.” 


TOKİ’nin cevabını yorumlayan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sarayın tamamen bitmesi halinde maliyetinin beklenenin çok üzerinde olacağını iddia etti. Candan, saray maliyetinin 5 milyar liranın üzerine çıkabileceğini savunarak, “Maliyetlerinin 5 katrilyonun üzerinde olabileceğini ve bu maliyetin buzdağının görünen kısmı olduğunu açıklamıştık. TOKİ'nin maliyeti açıklamama nedeni, ülkenin ekonomisine zarar verecek olması ise bu demektir ki kaçak sarayın maliyeti açıklandığında, borsada spekülatif bir durum yaşanacak, dudaklarımızı uçuklatacak bir maliyeti olduğu anlamına geliyor. Bu nedenle tarafımıza bilgi verilmemesi Kaçak Saray'ın maliyeti ekonomik kriz nedeni olacak boyutta olduğunu düşündürüyor. Maliyetin açıklanandan çok daha yüksek olduğunu söylemiştik, zira açıklanana eş bir maliyet olsaydı Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı rakamı TOKİ de açıklamaktan çekinmezdi. Kesin olarak söyleyebiliriz ki Kaçak Saray’da maliyet açıklanan rakamdan yani 1,5 katrilyondan yüksektir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Okunma Sayısı: 2786
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • tarık

    2.12.2014 23:40:43

    ey gariban, fakir halk aya kalk!!!!!

  • HÜSEYİN İLHAN

    2.12.2014 17:46:23

    ABD nin BEYAZSARAY ı,RUSYA nın KREMLİN SARAY ı,OSMANLININ TOPKAPI,DOLMABAHÇE,BEYLERBEYİ,ÇIRAĞAN SARAY ı ve İSPANYA da ENDÜLÜS EMEVİLERİNİN GRANADA şehrindeki ELHAMRA SARAY ı meşhurlar ve haklarıda var.Lakin HARAMSARAY ın meşhuriyeti ise fakir-fukara akşam evine ekmek götürme derdinde,YIRTIK AYAKKABILI R4ECEP AMCALARIMIZ karda,kışta,sıcak ve soğukta izzetiyle çalışıp kuruş kuruş vergi verip devletinin bu İSRAFI YAPMASINA ASLA RIZALARI OLAMAZ. İSRAFDA HAYIIIIR, HAYIRDA İSRAF YOKTUUR. BU neyin hayrı ki bunu hayra yoralım.HARAMSARAY adı cihana nam saldı azaplarııı bol olaaa.

  • Çavdari

    2.12.2014 15:32:26

    Kaçak Saray da neymiş yahu?

  • bilge doğu

    2.12.2014 15:23:41

    TRT şöyle bir saray belgeseli çekse de biz de izleyip aşağı yukarı bir fiyat tahmini yapsak...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı