"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Savaş varsa Meclis nerede?

23 Şubat 2020, Pazar 13:16
CUMHURBAŞKANI ERDĞAN’IN İDLİB’DE REJİM GÜÇLERİYLE DEVAM EDEN ÇATIŞMALAR İÇİN “SAVAŞ” İFADESİNİ KULLANMASI, ANAYASADAKİ “SAVAŞ İLANI YETKİSİ TBMM’YE AİTTİR” MADDESİNİ GÜNDEME GETİRDİ.

“Yoğun bir savaş devam ediyor”

İdlib’dekİ son gelişmelerle ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TSK ile rejim güçleri arasında devam eden çatışmalar için “Yoğun bir, şu anda ben buna savaş diyebilirim, orada devam ediyor” ifadesini kullanmıştı.

Anayasaya göre tartışılması lazım

Bu ifadenin, “milletlerarası hukukun meşru saydığı hallerde savaş hali ilanına, TSK'nin yabancı ülkelere gönderilmesine veya yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına izin verme yetkisi Meclisindir” diyen anayasa m. 92/F maddesine göre tartışılması gerekiyor.

İdlib batağından uzlaşmayla çıkılır

AA

Okunma Sayısı: 1991
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    23.2.2020 14:48:37

    TBMM'NİN İTİBARINI ZEDELEYEN,ETKİSİNİ KIRAN TÜM SALDIRILAR VE OLDU BİTTİLER,akpmhp VE rte TARAFINDAN YAPILMAKTADIR. TBMM ni bu hale getirten kişi her konuda bildiğini sanıp milletimizin ve ülkemizin geleceğini sıkıntıya sokacak adımlar atmada,icraatlar yapmakta besi görmüyor. Dünyada toplumlar giderek refarandumlarla hayati kararları alırken bizde tam tersinin olması geriye gidişin.çöküşün işaretidir.Elbette millet olarak bu duruma seyirci kalınamaz. Mesela RTEW diyorki 'LİBYA'DA ĞÇ-BEŞ ŞEHİT VERDİK., Bu ifade muğlaklıkla beraber sayısnın net bilinmesi gerekir. Vatan evlatları ne yaptığını,nereye adım attığını idrakten yoksun alil kafanın oldu-bittileri ve ihtirasının esiri olamaz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı