"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehitler için Kocatepe'deydiler: Liderler yan yana, kuvvet komutanları tam kadro

17 Temmuz 2016, Pazar 21:05
Darbe girişiminde vefat eden şehitler Kurmay Albay Sait Ertürk, Emniyet Amiri Cüneyt Bursa, Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın ve polis memurları Hüseyin Kalkan, Köksal Kaşaltı, Fırat Bulut, Muhammet Oğuz Kılınç; Ankara Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze nazıyla ebedi yolculuğuna uğurlandı.

Törene, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Veysi Kaynak ve Nurettin Canikli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, şehitlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

KOMUTANLAR TAM KADRO

Kocatepe Camisi’ndeki cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Genelkurmay ikinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.

Cenaze namazında Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yan yana saf tuttu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI: ŞEHİTLER MİLLETİMİZ İÇİN CANLARINI SİPER ETTİ

Şehitlerin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Törende konuşan Görmez, ihanet hareketi içinde olanların milletin tamamına karşı suikast hareketi içinde bulunduğunu vurguladı. Şehitlerin milletin hukuku için vefat ettiğini belirten Görmez, "şehitlerimize yöneltilen kurşunlar 78 milyon vatan evladına yöneltilmiştir" dedi. Millet için canlarını siper eden şehitlerin, milletin ömrüne ömür kattığını kaydeden Görmez, "Şehitlerimize karşı en büyük görevimiz birlik beraberlik için taviz vermeden adaleti ve kardeşliği tesis etmektir" diye konuştu.

Şehitler için düzenlenen cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Kocatepe Camisi'nin avlusunu dolduran vatandaşlar, sık sık "İdam isteriz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. 

Okunma Sayısı: 2791
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı