"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sıddık Naci Eren dualarla: Risale-i Nur'u hoşamedi ile karşılamıştı

27 Nisan 2018, Cuma 00:12
Balıkesir’in manevî önderlerinden, kâmil-i mürşid, Sıddık Naci Eren Uşşaki Hz. 24 Nisan Salı günü Hakk’a yürüdü.

Cenazesi dün ikindi namazına müteakip, Balıkesir Zağnos Paşa Camii’nden kaldırılıp, Başçeşme Mezarlığı’na defnedildi. Cenazeye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçe belediye başkanları ve Türkiye’nin bir çok ilinden gelen sevenleri katıldı. Kalabalık Zağnos Paşa Camii’ne sığmayınca, cenaze namazı cami etrafındaki caddelere taşarak kılındı. Balıkesir Yeni Asya eski büro temsilcisi Enver Tezer, Sıddık Naci Eren’e rahmet dileklerinde bulunurken, “Muhterem bir insandı, geçmişte zaman zaman görüşmelerimiz oldu, kendisine Risale-i Nur’ları hediye ettik, Naci Efendi de hoşamedi ile karşıladı” diye konuştu.

Sıddık Naci Eren kimdir?

 

Ülkemizdeki tasavvuf güneşlerinden biri olup, kibâr-ı Evliyâullah’tandır. Halvetîyye-i Uşşâkî (Aynı zamanda Kâdirî) Tarikatlarında yetişmiş nâdir şahsiyetlerdendir. Hazret-i Peygamber (asm) ve sünnetine bağlılığında hiç taviz vermeyen tutum sergilemiştir. 1925 yılında, Balıkesir’in aktarma köyünde dünyaya gelen Naci Eren, küçük yaşta  iken dahi, haramlardan kaçar, oruç ve namazlarını eda ederdi. 1946 yılı içinde askerliğine devam ederken, Uşşâkî Meşayihi, Hacı Bekir Visâli Uşşâkî (ks) Hazretlerine intisap etmiştir. Terhis olup Balıkesir’e yerleştiğinde, sık sık İzmir’e gidip mürşidinin mânevi sohbetlerinden istifâde etmiş, O zat-ı muhteremin himmet ve teveccühü ile çok kısa bir zamanda seyr-ü sülûkunu tamamlamıştır. Seyr-ü sülûk eyledikten sonra kemal mertebesine erişmiştir. Tarikatın usul ve esrârlarını ve âdabını öğrenmiş, hilâfet ve velayet rütbesine hak kazanmış, icâzet verilip, irşâda me’mur edilmiş, pek çok eser neşretmiştir.

 

HABER: YASEMİN DİKİCİ - BALIKESİR

FOTOĞRAF: FATMANUR KOPUK - HÜSAMETTİN KOPUK

Okunma Sayısı: 7207
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı