"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şırnak'ta 5, Yüksekova'da 7 mahalle 'Riskli alan' ilan edildi

10 Ağustos 2016, Çarşamba 10:23
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talebi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile Şırnak merkezde 5, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise 7 mahalle 'Riskli alan' ilan edildi. Hükümet, hendek-barikat operasyonlarının sürdüğü ve büyük tahribatların olduğu Şırnak'ı ilçe, Yüksekova'yı da il yapacağını açıklamıştı.

Şırnak merkezde kazılan hendek ve barikatların kaldırılması için 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı halen devam ederken, Bakanlar Kurulu aldığı karar ile çatışmaların yoğun meydana geldiği ve büyük tahribatların oluştuğu Şırnak merkezdeki 5 mahalleyi 'Riskli Alan' ilan etti. Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan kararda, "Şırnak ili merkez ilçesi Cumhuriyet, Gazipaşa, İsmet Paşa, Yeni ve Yeşilyurt mahalleleri içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan gösterilmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, 26.07.2016 tarihli yazısı üzerine 6306 sayılı Affet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2'nci ve ek 1'nci maddelerine göre Bakanlar Kurulunca 01.08.2016 tarihinde kararlaştırılmıştır" denildi.

Şırnak ken merkezi gibi hendek-barikat operasyonlarının sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talebi ile Cumhuriyet, Dize, Eski Kışla, Güngör, Mezarlık, Yeni ve Yeşildere mahalleleri de Affet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 'Riskli alan' ilan edilerek karar Resmi gazetede yayınlandı.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, Şırnak'ın ilçe olacağı ve Yüksekova ilçesinin de il yapılacağı açıklanmıştı.

DHA

Okunma Sayısı: 1323
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı