"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Son Şahitlerden Prof. Dr. Zekeriya Kitapçı vefat etti

07 Eylül 2021, Salı 17:00
Bediüzzaman’la görüşen Son şahitlerden Prof. Dr. Zekeriya Kitapçı vefat etti.

Bir süredir hastanede tedavi gören bilim ve uygarlık tarihçisi olan Prof. Dr. Zekeriya Kitapçı Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Prof. Dr. Zekeriya Kitapçı, 1958’li yıllarda Isparta İmam Hatip Okulu’nda okurken bir buçuk sene Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri ile aynı evde beraber kalmıştı. Bediüzzaman Hazretleri ile bir çok hatırası olan Kitapçı, Orta Çağ Türk ve İslâm tarihi alanına önemli katkılarda bulunmuştur. Uzun yıllar yurt dışında çalıştıktan sonra akademik kariyerine Konya Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümünde devam eden Prof. Dr. Zekeriya Kitapçı Türkler ve Türklerin İslâmlaşma ve Müslümanlaşma süreçleri ile ilgili yaptığı çalışmalar ile alana önemli bir katkı sunmuştur. Kitapçı’nın cenazesi 06.09.2021 Pazartesi Konya’da  Aliyenler Kabristanı’na defnedildi.

Okunma Sayısı: 3001
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı