"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

STK’lar Suruç’a sokulmadı

17 Haziran 2018, Pazar 17:25
Suruç’ta yaşanan olayların ardından inceleme yapmak için ilçeye gitmek isteyen Diyarbakır Barosu, İHD ve diğer sivil toplum kurumlarının can güvenliği gerekçesiyle şehre girişlerine izin verilmedi.

Urfa’nın Suruç ilçesine gitmek istedi. Arife günü meydana gelen olayı yerinde incelemek isteyen heyet, Urfa Emniyet Müdürlüğü tarafından aranarak şehre girişlerine izin verilmeyeceği yönünde uyarıldı. Heyettekilerin can güvenliğini gerekçe gösteren emniyete rağmen Diyarbakır otogarında bir araya gelen kurum temsilcilerine bir engel de burada Diyarbakır polisi tarafından çıkarıldı. Emniyet yetkilileri heyettekilerin can güvenliğini gerekçe göstererek Diyarbakır’dan çıkışlarına izin verilmeyeceğini iletti. Eski Mazlumder Başkanı ve Saadet Partisi Gaziantep Milltevekili adayı Ahmet Faruk Ünsal yapılan muameleye sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Ünsal, “Yaşanan elim olayı yerinde gözlemlemek ve bilgi almak için #Suruç a gitmeye çalışan Diyarbakır STK’ları keyfi bir şekilde engelleniyor. Tarafsız bir göz ile yaşananların kamuoyuna aktarılması , bilgi alma hakkımızın gereğidir. Heyetin ilçeye girişine derhal izin verilmelidir” dedi.

Etiketler: şanlıurfa, suruç, stk
Okunma Sayısı: 1618
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı