"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeliler güvenli bölgeyi istemiyor

06 Aralık 2019, Cuma 23:06
Türk-İş Genel Kurulu’nda Suriyelilerle ilgili araştırmanın sunumu yapıldı.

“Güvenli bölge kurulursa ülkenize döner misiniz?” sorusunu Suriyelilerin yüzde 44’ü “Hayır, dönmem,”, yüzde 30’u ise “Belki dönerim” diye cevapladı. gazeteduvar’ın haberine göre, A&G Araştırma’nın sahibi Adil Gür, Türk-İş Genel Kurulu’nda Türkiye’de yaşayan Suriyelilerle ilgili bir sunum yaptı. Suriye’den Türkiye’ye göç eden kişilerle yapılan araştırma sonucunu açıklayan Gür, “Ülkenize yeniden dönmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna yüzde 40 ile “Dönmek istemiyorum” cevabının geldiğini belirtti. Gür sunumunu yaparken “Sokaktaki vatandaş bu kadar memnun değil” dedi. Ülkesine yeniden dönmeyi düşünen Suriyeli sayısı 4’te 1. “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık verirse Türkiye’de kalır mısınız” sorusuna ise yüzde 44’ü “Kalırım” diyor. Buna karşın yüzde 23’ü ise bu soruyu “Ne olursa olsun ben ülkeme dönmek istiyorum” diye cevapladı. “Avrupa’ya ya da başka ülkeye gider misiniz?” sorusuna büyük çoğunluk “Hayır, gitmem” cevabı verdi.

Okunma Sayısı: 1154
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı