"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tartışma konusu olmuştu: İstanbul Valiliği'nden 'helikopter' açıklaması

05 Eylül 2016, Pazartesi 09:55
İstanbul Valiliği rapor vermeden kalkış yapan helikopter ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne, Avşa Adası'ndan 17.15'te kalkış yapan TC-HCM kuyruk tescilli Bell 430 tipi helikopterin, 1500 feet yükseklikte (450 metre) seyir sırasında tanımlanamadığı bilgisi geldi. 

Bunun üzerine Balıkesir'den kalkış yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 adet F-16 uçağı kısa sürede helikopterin uçtuğu güzergaha gelerek temas kurdu.

Helikopterin tanımlanmasının ardından uçaklar kalkış yaptığı Balıkesir'e döndü. 

İstanbul Valiliği rapor vermeden kalkış yapan helikopter ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Askeri jet uçaklarının ilimiz semalarında izinsiz ve alçak uçuş yaptığına dair özellikle sosyal medya hesaplarından gerçek dışı paylaşımlar yapılmaktadır.

Saat 17.15'te sularında Avşa Adası'ndan rapor vermeden kalkış yapan bir helikopter, Hava Trafik Kontrol Merkezi tarafından tanımlanamamış ve durum Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bildirilmiştir. Balıkesir Havalimanı'ndan kalkan iki F-16 uçağımız, helikopteri teşhis etmek üzere bölgeye intikal etmiştir. Bu esnada rapor vermeksizin kalkış yapan helikopter Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temasa geçerek kendini tanıtmıştır. Tescil ve uçuş planının kontrol edilmesinin ardından helikopter uçuşuna devam etmiştir" denildi.

DHA

Okunma Sayısı: 1313
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı