"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tasfiye krizi büyüyor

09 Eylül 2016, Cuma
Başbakan Yıldırım valilerden ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında daha dikkatli olmalarını istedi. Toplumun güven duygusunu sarsmayalım vurgusunda bulunan Yıldırım, “Her ilde kriz merkezleri kuracağız ve kendisine haksızlık yapıldığını düşünenler bu merkezlere başvuracak, yanlış hesap Bağdat’dan döner” dedi.

‘Hata yapabilirsiniz hiç çekinmeyin’

Başbakan Binali Yıldırım, valilere yaptığı konuşmasında ‘’Milletin işini görürken hata yaptım, şurada yanlış yaptım demeyin. Sahadaki hiçbir iş şekil ve usul hatası olmadan yapılmaz’’ ifadelerini kullandı. Yıldırım, ‘’Uygulamada, şekil hatası yapabilirsiniz, hiç çekinmeyin, ama menfaate yönelik iş yaparken sonuna kadar korkun. İş mi yapacağız, mevzuatı mı kollayacağız? Mesele milletin menfaati ise hata yapın! Ama hainlik yapmayın’’ dedi.

Vicdanları rahatsız edecek işler yapmayın

Valilere seslenen Yıldırım, ‘’FETÖ darbe girişimiyle birlikte malumunuz açığa alınan memuriyetten çıkarılan oldukça çok sayıda kamu görevlisi var. Kamu için ciddi sayılabilecek bir tasfiye yapılıyor. Burada tabii zaman zaman titiz davranılmadığı, sapla samanın birbirine karıştığı, yaşla kurunun  yanacağı şekilde serzenişler geliyor. İşin başında şunu söyledik; intikam duygusuyla değil adaletle hareket edeceğiz. Bu karar veren herkes için geçerlidir. Her dairede, her kuruma gidip yanlış var mı yok mu diye bakacak şansımız yok arkadaşlar. Bizim sizlerin ferasetine, adaletinize güvenmekten başka kaynağımız yok. Toplumda vicdanları rahatsız edecek, bu da yapılır mı dedirtecek bir olay yaşanmaması için kılı kırk yaracaksınız arkadaşlar” değerlendirmelerinde bulundu. 

Yanlış hesap Bağdat’tan döner

Yüzde yüz doğru yapılamayacağını kabul ederek yola çıktık vurgusunda bulunan Yıldırım, “İllerde kriz merkezi oluşturun arkadaşlar. Bu konularda kendisine haksızlık yapıldığı kanaati olan, bu şekilde size dönüş yapan veya sizin tespitleriniz varsa bunları oluşturacağınız birim vasıtasıyla toplayın. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Yanlış yapıldıysa, adalete uymayan iş varsa, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra dönüp bakılacak yapılmış yanlışlar varsa düzeltilecek. Yüzde 100 doğru yapılamayacağını baştan kabul ettik, örgüt saydam değil, tespitte bize çok büyük zorluk çıkarıyor. O yüzden ne işi sulandıralım ne de bariz hatalara asla ve asla izin verelim” dedi. 

Okunma Sayısı: 6216
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sercan

    9.9.2016 20:28:31

    Altta kalanın canı çıksın.Vur abalıya

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı