"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan ''tek tip kıyafet'' açıklaması

06 Ağustos 2017, Pazar 17:17
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 15 Temmuz darbe sanıklarına tek tip kıyafet uygulaması getirilmesi için yürütülen çalışmalara ilişkin "Mahkeme salonuna uygunsuz bir kıyafetle gelinmesi durumunda, mahkeme başkanı verir talimatı; çıkarttırır o kıyafeti. Yeni bir düzenleme yapılmasını gerektiren bir durum yok ortada" dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu, yazılı bir açıklama yaparak, Adalet Bakanlığı tarafından bir süredir yürütülen tek tip elbise çalışmalarını eleştirdi.

Feyzioğlu, "Haddini bilmezin biri, duruşmaya üzerinde 'Hero' yani 'kahraman' yazan bir t-shirt ile gelmiş. Bu densizliğin bir yaptırımı var zaten mevcut kanunda. Mahkeme başkanı verir talimatı, çıkarttırır o kıyafeti. Yenisini giydirtir, giyinmezse de salondan atar. Yeni bir kanun yapılmasını gerektiren, daha önce hiç görülmemiş bir durum yok ortada" açıklamasında bulundu.

"AT İZİ İT İZİNE KARIŞIR"

TBB Başkanı Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Sorun, suçlu olup olmadıkları ortaya çıkarılsın diye yargılanan kişilere, yani sanıklara peşinen suçlu muamelesi yapılıyor görüntüsü verecek tek tip elbise ya da tulum giydirilme uygulamasına geçiliyor olmasından bile daha vahim. Sorunun büyüğü, devletin en üst makamının bu kararı "müjdelerken", yargılanan kişilerin peşinen suçlu olarak görüldüğü anlamına gelecek cümleler kurması. Gerçek suçluları da toplumun gözünde zaman içinde mağdur sınıfına sokar. Tabiri mazur görün, at izi it izine karışır. Sap ile saman birbirinden ayrılamaz. Yargı elinden gelenin en iyisini yapsa bile, kimseyi doğru yaptığına inandıramaz. Türk Milleti hak etmiyor bu yanlışlıkları"

DHA

Okunma Sayısı: 5389
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    6.8.2017 23:10:23

    Uygunsuz'un tarifi nedir? Neye göredir? Hangi edep kriterleri gecerlidir? New York yazan T-Shirt masum da Hero (kahraman) kelimesi uygunsuz mu? Kahraman M.Akif Ersoy'a göre IRKIMIZ ve Istiklal Marsimizda var! Ha Ingilizce uygunsuz diyorsaniz. Canakkale Sehitliklerinde Ingilizce ifadeleri sökün atin o zaman!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı