"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Teröristlerin gömülü silah ve mühimmatı bulundu

12 Kasım 2016, Cumartesi 11:13
Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Özyar ile Harabe Köyü'nde PKK'ya ait silah ve mühimmatın sakladığı belirtilen 2 kişiye ait ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, toprağa gömülü çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı timleri tarafından Çınar İlçesi'ne bağlı Özyar ve Harabe Köyü'nde terör örgütü adına silah ve mühimmat sakladığı belirtilen 2 şüpheliye ait ev ve eklentilerinde, adli makamlardan alınan izinle birlikte arama yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Arama faaliyetine; zırhlı araçlar desteğinde jandarma özel harekat timleri, Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı, KOM ve İstihbarat Şube ekipleri ile bomba arama köpeği 'Alaz' katılmış olup, arama faaliyeti eş zamanlı olarak 2 ayrı noktada icra edilmiştir. Harabe Köyü'nde ikamet eden şüpheli şahsa ait ev ve eklentileri ile Özyar Köyü'nde ikamet eden şüpheli şahsın evinin yakınındaki dere yatağı içerisinde taş yığınları arasında ve toprağa gömülü vaziyette 5 ayrı noktada İcra edilen arama neticesinde; 3 adet AK-47 kaleşnikov piyade tüfeği, 1 adet G-1 piyade tüfeği, 2 adet tabanca, 1 adet MP-5 makinalı tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 604 adet AK-47 Kaleşnikov piyade tüfeği mühimmatı, 34 adet tabanca mermisi, 408 adet 7.62x54 mm Bixi mühimmatı, 12 adet AK-47 Kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, 3 adet 7.65 tabanca şarjörü, 11 adet G-1 piyade tüfeği şarjörü, 73 adet G-1 mühimmatı, 1 adet MP-5 tabanca şarjörü, 10 adet MP-5 tabanca mühimmatı, 7 adet 7.62x51 mm G3 mühimmatı, 150 adet 7,9 mm mavzer mühimmatı, 1 adet tabanca susturucusu ve 2 adet hücum yeleği ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen silah ve mühimmatlara el konulmuş, olay ile ilgili 2 şüpheli gözaltına alınarak adli işlemlere başlanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir." 

DHA

Okunma Sayısı: 1735
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı