"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TGC Göksü Kopenhag'da

16 Mayıs 2015, Cumartesi 15:22
NATO tatbikatı sebebiyle 20 Mart'ta Gölcük'ten yola çıkan TCG Göksu fırkateyni, Kopenhag'ı ziyaret etti.

Kopenhag'ın Langelinie Limanı'nda fırkateyni Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez karşıladı.

Gemi komutanı Deniz Kurmay Yarbay Ahmet Gül ve gemi personeli eşliğinde gemiye çıkan büyükelçi Dönmez, tören mangasını selamladı.

Daha sonra geminin içine geçen Büyükelçi Dönmez'e komutan Gül tarafından Gölcük'ten getirilen vatan toprağı ve gemi kepi takdim edildi. Subay salonunda brifing sunulan Büyükelçi Dönmez'e daha sonra gemi komuta merkezinde NATO tatbikatı ve gemi kontrol sistemiyle ilgili bilgi sunuldu. 

Büyükelçi Dönmez gemi personeliyle vedalaştıktan sonra yaptığı açıklamada, "NATO tatbikatı çerçevesinde Kopenhag'ı ziyaret eden Göksu fırkateynini gezdim. Türk bayrağının Kopenhag'da dalgalanmasının haklı gururunu yaşıyorum" diye konuştu. 

Göksu fırkateyni 20 Mart'ta Gölcük'ten 208 personelle yola çıkarak, sırasıyla Kazablanka (Fas), Lizbon (Portekiz), Liverpool (İngiltere) ve Bergen'i (Norveç) ziyaret ettikten sonra bugün Kopenhag'a vardı. İlk olarak "Joint Warrior" tatbikatına katılan Göksu fırkateyni, daha sonra "Dynamic Mongoose" tatbikatlarını başarıyla birtirdi. 

20 Mayıs'ta Kopenhag'dan Riga'ya (Letonya) doğru yola çıkacak TCG Göksu'nun, Riga'dan sonra sırasıyla, Tallinn (Estonya), Gdansk (Polonya), Brest (Fransa) ve Augusta'dan (İtalya) sonra 4 Temmuz'da yeniden Gölcük'e dönmesi planlanıyor. 

AA

Okunma Sayısı: 1267
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı