"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TTK'yı kapatmaya hiç kimsenin gücü yetmez

08 Şubat 2015, Pazar 16:14
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, "TTK'yı hiç kimsenin kapatmaya ya da özelleştirmeye gücü yetmez, maden işçisi her zaman bunu savunacaktır" dedi.

Alabaş, sendikanın Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Üzülmez Şubesi genel kurulunda yaptığı konuşmada, bu yıl içerisinde maden sektöründe bir takım sıkıntıların kendilerini beklediğini, göreve talip olan kişilerin bunların altından layıkıyla kalkacaklarını inandıklarını söyledi.

Her seçim ve toplu sözleşme döneminde olduğu gibi Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirileceği veya kapatılacağıyla igili söylemlerin olduğunu dile getiren Alabaş, "Dün, TTK'nın yaşatılması adına maden işçisi nasıl hareket ettiyse, bugün de aynı mücadeleyi verebilecek güçte, yüreklilikte ve kararlılıktadır. Bu kurumu 5 bin maden şehidiyle bölge insanı kanı ve canıyla kurdu. TTK'yı hiç kimsenin kapatmaya ya da özelleştirmeye gücü yetmez, maden işçisi her zaman bunu savunacaktır. Hiç kimse bundan endişe duymasın" diye konuştu.

Alabaş, "torba kanun"un madencilik sektörüne getirdiği düzenlemeler konusunda delegelere görüşlerini aktardı.

AA

Okunma Sayısı: 1138
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı