"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk hukuk sistemi sakat

28 Şubat 2015, Cumartesi 11:26
Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (TASAM) dokuz yıldır sürdürdüğü Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi “Medeniyet İnşası - Türkiye Vizyonu” çalışmaları ile devam ediyor.

Proje kapsamında “Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler” temalı “Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu 4. Çalıştayı” Perşembe günü davetli medya mensupları ve akademisyenlerin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan TASAM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı emekli Büyükelçi Murat Bilhan, “Türk hukuk sistemi sakat. Hiç iyi olmadı, düzelmedi bir türlü. En sağlam hukuk sistemi, Fatih devrinde, onun hocalarına gösterdiği saygı ile ortaya çıktı. Ondan sonra hep yozlaştı. Dolaysı ile cidi bir hukuk revizyonuna ihtiyaç var” diye konuştu.

 

 Türkiye, ‘Kırmızı Kitap’ın yeni baskısını yapıyor

Toplantıda konuşan yazarımız Faruk Çakır da, Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin “Bir millet cehaletle hukukunu bilmezse, ehl-i hamiyeti dahi müstebit eder” ve “İstibdat nereden gelirse gelsin, tokadımı vuracağım” tesbitlerini aktararak, medeniyet vizyonu olarak bu anlayışın dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Çakır, “Türkiye, rafa kaldırdığını ilân ettiği ‘Kırmızı Kitap’ın yeni baskısını yapıyor. Avrupa Birliği yolundaki yürüyüş tökezlemiş durumda. Cehalet, fakirlik ve ihtilâf da düşman olarak karşımızda. Buna ilâve olarak insanlar ya ekmek ya da hürriyeti tercih etmek durumunda bırakılmış. “Önce hürriyet” diyebilen insanların yetiştirildiği bir eğitim sistemi kurmak mecburiyetindeyiz. Ancak bu şekilde Türkiye vizyonu bir anlam kazanabilir” dedi.

Haber Merkezi

Etiketler: tasam, faruk çakır
Okunma Sayısı: 1905
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı