"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk Traktör işçileri grevlerine çadırda devam ediyor

26 Mayıs 2015, Salı 14:28
Çalışma şartlarının düzeltilmesi, maaşlarında iyileştirilme yapılmasını talep eden Türk Traktör işçilerinin grevi altıncı gününe girdi.

Ankara'daki Türk Traktör işçileri, fabrika içerisi ve dışında kurdukları çadırlarda, talepleri kabul edilene kadar grevlerine devam edeceklerini ifade etti. 

21 Mayıs Perşembe günü iş bırakan işçilerin Grev sözcüsü Emre Cevizoğlu, son gelişmeleri anlattı. En son Cumartesi günü sabah 04.00'da görüşme yaptıklarını ancak masadan uzlaşamadan kalkmak zorunda olduklarını belirten Cevizoğlu, “Net fiyat teklifleriyle gelmediği için bizde masadan kalkmak zorunda kaldık. O gece tam 4 görüşme sonucunda net bir şey oraya çıkmadı. Biz de tam teklifimiz ve taleplerimiz netleşene kadar grevi sürdürme kararı aldık.” dedi.

Dört ana başlık altında taleplerini aktaran Cevizoğlu, şunları ifade etti: “Kimse işten atılmayacak, sendika tercihimize kimse karışmayacak, ücretlerde iyileştirme, çalışma koşullarında iyileştirme dedik. Bunun altında birçok şey var. Yemekhanenin iyileştirilmesi, zorunlu mesailerin kaldırılması, servis sorunu, buna benzer kendimize has taleplerimiz var. Çoğuyla uzlaşmaya vardık. Bir tek zam konusunda uzlaşamıyoruz, sadece o konu kaldı. İşveren istediğimizi ne zaman verirse o zamana kadar gidecek, şimdi bir süre veremem, direnebildiğimiz kadar direneceğiz. Arkadaşların baya hevesi var bu işe.”

YERLEŞİK DÜZENE GEÇME VAR

İstekleri sonuçlanıncaya kadar greve devam ettireceklerini vurgulayan Cevizoğlu, “Grevimiz biraz arkadaşlar tarafından coşkuyla karşılandı, kimse halinden şikayetçi değil. Biraz yerleşik düzene geçme gibi bir şey var. İçeride çadırlar kuruyorlar. Uzun kalacaklarını hesap ederek bunları yapıyorlar. Yiyeceklerini hazırlıyorlar. Herkes de ortak irade var.” ifadelerinde bulundu.

Sendika görevlilerinden kimseyle görüşmediklerini dile getiren Cevizoğlu, “Hiçbir sendikada gelmedi. Sadece Kamu-Sen bize yardım ve dayanışma için yemek, battaniye gibi yardımları oldu. Sendika üzerine bir tartışmaya girmedik.” dedi.

Cevizoğlu, konuşmasını “Yenimahalle Belediyesi sabah çorba yolluyor, biraz dışarıdan biraz kendi imkanlarımızla bu işi götürüyoruz. Lojistik anlamda yaşadığımız sıkıntı yok gibi, biraz su sıkıntısı çekiyoruz. Onun haricinde yiyecek sorunumuz yok. Akşamları serin oluyor, yağmur yağdığında çadırlar çok iyi değil, ama onlarında tedbirini alıyoruz, daha sağlam barakalar yapıyoruz.” diye tamamladı. 

Okunma Sayısı: 1954
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı