"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye okuryazarlıkta sınıfta kaldı

10 Mart 2016, Perşembe 11:48
ABD’de yapılan bir araştırma, dünyadaki okuryazarlık düzeyi sıralamasında Türkiye’nin 50’nci sırada yer aldığını ortaya koydu. Okuryazarlık düzeyinin en yüksek olduğu ülke Finlandiya.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden The Washington Post’un haberine göre listede İskandinav ülkeleri üst sıralarda yer alırken Tayland, Endonezya ve Botswana okuryazarlık düzeyinin en düşük olduğu ülkeler oldu.

61 ülkenin ölçüldüğü çalışmada, kütüphaneler, gazeteler, eğitim müfredatları, eğitim sistemleri, bilgisayara erişilebilirlik ve nüfus gibi değişkenlerden faydalanıldı.

Central Connecticut Eyalet Üniversitesi’nden John W. Miller, araştırmanın 40 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu ve ülkelerin kültürel hayatı hakkında çerçeve çizdiğini söyledi.

Etiketler: okuryazarlık
Okunma Sayısı: 2788
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    10.3.2016 12:54:48

    Okuryazarlik oraninin en yüksek olabilecegi bölgeler Dogu illerimizdir. Bilindigi gibi okullari yakan, yollarin yapilmasini sabote eden, yollara hendek acan, tonlarca patlayici maddelerle ve sair engellerle yollari köprüleri gecilemez duruma getiren insanligin Allah'in tüm Müslümanlarin düsmani dinsiz PKK'nin büyük rolü var. Kemalizmin insanlari bir günden öbür güne cahil birakan eylemi gibi asil sebepler bunlardir. Nitekim görüyoruz ki Suriyeli göcmenler 7 den 70 ve sair Arap ülkelerinden gelenler Türklerden kat kat iyi Ingilizce biliyorlar ve latince yazma ve okumaya hakimler. Bu onlarin diktatörlerini daha iyi yapmaz, Islam Dünyasinda mücadele edilen tek ve son Islam kalesi Türkiye oldugundan tahribat bizde maalesef daha fazla. Yine de Risale-i Nur sakirdleri kitap okuma konusunda dünya ortalamasini rahatlikla gececek seviyedeler. Bu da bizim tesellimiz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı