"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Uyutulma’ insanî çözüm değil

31 Mayıs 2024, Cuma 10:48
Sokak köpeklerinin toplanarak, 30 gün içinde sahiplenilmeyenlerin ‘uyutulması’nı içeren yasa taslağı tartışılmaya devam ediyor.

Partiler, STK’ler, siyasiler, hayvanseverler günlerdir konuyla ilgili karşıt beyanlarda bulunuyor. Zira adına ‘uyutulma’ denilse de bunun bir katliam projesi olduğunu savunuyorlar. Veteriner Hekimleri Derneği Başkanı Gülay Ertürk de sağlıklı bir hayvana bu işlemi uygulanmasının katliam dışında bir anlama gelmediğini ifade ediyor. 

Uyutacak veteriner bulamazlar

Veteriner hekimlerin sağlıklı bir hayvanı öldüremeyeceğini vurgulayan Ertürk, “Biz hayvanları yaşatmak üzerine eğitim almış bir mesleğiz. Biz hekimimiz. Öldürmeyiz, yaşatırız. Böylesi bir işlem veteriner hekim dışında başkaları tarafından zaten yapılamaz. Olay, ‘hayvanı öldürmek’ yani ‘katliam’ olur.  Bunu yapanlar katliam yapmış olurlar” ifadelerini kullanıyor. Ertürk, altı ay içinde dişi köpeklerin yüzde 70’inin kısırlaştırılması halinde ciddi bir nüfus kontrolü sağlanacağının altını çiziyor: “Türkiye’de bin belediye, günde 20 köpek kısırlaştırsa ve bu kısırlaştırma için veteriner fakülteleri ve kliniklerden destek alsa inanın altı ayda dişi köpeklerin yüzde 70’ten fazlasını kısırlaştırır. Geri kalanları da kısırlaştırmaya devam ettiğimizde sorun gerçekten çözülür.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 923
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı