"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Van Gölü: Yeni mülteci mezarlığı

02 Temmuz 2020, Perşembe 12:00
Van, yeni bir ‘mülteci mezarlığı’ olma yolunda ilerliyor.

Neredeyse her ay yüzlerce düzensiz göçmen yakalanıyor, her yıl yüzlercesi ölüyor. Duvar’ın haberine göre, Van Gölü’nün Çarpanak Adası mıntıkasında yaklaşık 100 mültecinin bulunduğu iddia edilen teknenin batmasından sonra aralıksız süren arama çalışmalarında şu ana kadar 7 kişinin cesedine ulaşıldı. Teknede ne kadar mülteci bulunduğu konusunda henüz net bir bilgi yok.

Avukat Kaçan, “Son zamanlarda Van Gölü üzerinden teknelerle insan kaçakçılığı yapılıyor. İnsan kaçakçılığı bir sektöre dönüşte ve yasal olarak insan kaçakçılığının caydırıcı cezası yok. Van Gölü’nde batan tekneyi yakından takip ediyoruz. Sadece bu tekne için değil tüm mülteciler için endişeliyiz” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1166
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı