"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Van, şehidini gözyaşı ve tekbirlerle uğurladı

20 Şubat 2016, Cumartesi 14:12
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Osman Kaya, Van'ın Erciş İlçesi'nde yapılan törende, gözyaşları ve tekbirlerle toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırıması için yapılan operasyonda PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Osman Kaya için Erciş'te tören düzenlendi. Sahil Kent Mahallesi Büyükhafız Caminde yapılan törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Van İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Erciş 108'nci Topçu Alayı Komutanı Albay Murat Yalbır, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cenaze töreninde İlçe Müftüsü Ziya Albayrak dua okudu. Bu sırada şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törende sık sık tekbir getirilirken, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı. Şehidin kız kardeşleri "Sıra bizdeydi sen neden öldün", "Onlar bizim evimizi yaktı. Allah da onları yaksın" diye bağırdı. Şehidin annesi Fatma Kaya da sandalyede oturarak oğlunun tabununun başında beklerken, üzgün olduğu görüldü. 

BABA EVİNE GETİRİLDİ

Şehidin bayrağa sarılı tabutu bir süre askerlerin omuzunda taşınarak ambulansa konuldu. Ambulansa babası Alaattin Kaya ve 2 kız kardeş de bindi. Kışla Caddesi'ndeki baba evine getirilen şehit, daha sonra Alkanat Mahallesi mezarlığına götürüldü. Vatandaşlar cenazenin mezarlığa getirilişinde Türk Bayraklarıyla yürüdü. Şehit  Uzman Onbaşı Osman Kaya, gözyaşları arasında toprağa verilirken, Ülkü Ocakları mensubu bir grup genç de Türk Bayrağı açtı.

"VATAN SAĞOLSUN"

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından emekli öğretmen olan, 5 çocuk babası Alaattin Kaya, Van Valisi İbrahim Taşyapan ile birlikte makam aracına bindi. 

Şehit babası Alaattin Kaya, "Allah rahmet eylesin. Ne diyeyim. Vatan Sağolsun" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1733
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı