"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaş kandil simidine akın etti

02 Ocak 2015, Cuma 17:20
Mevlid Kandili gecesi öncesi vatandaşlar, 4 tanesi 1 liradan satılan kandil simidine yoğun ilgi gösterdi.

Her kandilde simit sattıklarını açıklayan Ramazan Usta işletme sahibi Ramazan Alak, vatandaşların simitlere büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Satış öncesi simitleri hazırladıkları için vatandaşların sıcak sıcak yediğini belirten Alak, "Bugün manevi bir gün, insanlara bu günü hatırlatmak gerekir. Bizler de bu kandil simitlerini satarak insanlara bu günü hatırlatıyoruz. Bu simitlerden fazla kazancımız olmuyor." dedi.

Alak, kandil simidinin evlerde de yapılabileceğini belirterek şu tarifi verdi: "Önce yumurtalarınızı oda sıcaklığında bekletin, beyaz ve sarısını ayırın. Geniş bir kaba unu ekleyerek ortasına sıvı malzemeler için çukur açın. Unun ortasındaki çukura oda sıcaklığındaki margarini, yumurta sarılarını ve diğer tüm malzemeleri ekleyin. Kulak memesi kıvamından çok az sert ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar azar azar un ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamur parçalarını düz bir tezgahta yuvarlayarak rulo şekline getirin. Ruloların daire şeklinde uçlarını birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız kandil simitlerini dizin. Fırça yardımıyla tüm kandil simitlerinin üzerine yumurta akı sürün. En son olarak susam serpin. Önceden ısıttığınız 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin."

Okunma Sayısı: 900
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı