"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaşları bu yöntemle 200 bin lira dolandırmışlar

16 Mayıs 2015, Cumartesi 12:00
Bursa'nın Orhaneli ilçesindeki bir kişiyi telefonla arayıp sağlık sigortası aidatlarını düzenli yatırmadığı iddiasıyla kendilerine ait hesaba 600 lira ödemesini sağlayan 2 şüpheli, İstanbul'da gözaltına alındı.

Orhaneli'de yaşayan bir vatandaşı geçen ay telefonla arayan zanlı, kendisini sigorta şirketinin hukuk danışmanı olarak tanıttı.

Şüpheli, sağlık sigortası aidatlarını düzenli yatırmadığını söylediği bu kişiden, verdiği hesap numarasına 600 lira yatırmasını istedi. Söz konusu hesaba parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan kişi, Orhaneli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın talimatıyla çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hesabın İstanbul'daki bir PTT şubesinde açtırıldığını tespit etti. İncelemeler sonucu dolandırıcılık amacıyla birden fazla hesap olduğunu fark eden jandarma ekipleri, bunların S.B. (26) ve M.K. (26) tarafından kullanıldığını belirledi.

S.B. ve M.K, teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul'da bir evde gözaltına alındı.

Zanlıların geçen yıl ağustos ayından bu yana yaklaşık 180 kişiyi aynı yöntemle 200 bin lira civarında dolandırdığı anlaşıldı. Bu kişilerin yakalandığı evde, 3 binden fazla kişiye ait telefon numarası, ad, soyad ve açık adreslerine ilişkin notlar ele geçirildi. Şüphelilerin, vatandaşların dolandırıldığını anlamaması için onlardan 300-600 lira gibi az miktarlarda para talep ettiği, ikna olup ödemeyi yapınca da yanlışlık olduğunu iddia edip yeniden para istediği bilgisine ulaşıldı.

Orhaneli ilçesine getirilen ve işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA

Okunma Sayısı: 941
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı