"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

WikiLeaks, AKP’nin iç yazışmalarını yayınladı

20 Temmuz 2016, Çarşamba 00:32
WikiLeaks, yayınlamayı planladığı bir seri e-postanın ilk adımı olarak, 2010 yılından başlayarak darbe girişiminden bir hafta önceye kadar süren AKP içi mail’leri paylaştı.

Wikileaks Erdoğan ve AKP ile ilgili belgeleri yayınlamaya başladı. Wikileaks Twitter hesabında 294.548 emailin yayınlandığı duyurusu yapıldı.

WikiLeaks, yayınlamayı planladığı bir seri e-postanın ilk adımı olarak, 2010 yılından başlayarak darbe girişiminden bir hafta önceye kadar süren AKP içi mail’leri paylaştı.

E-postaların akparti.org.tr'den geldiği belirtilirken, gönderilen e-postaların en yenisi 6 Temmuz 2016 tarihi taşıyor. En eskisi ise 2010 yılına ait.

Sitede konuya ilişkin yer açıklamada, belgelerin 15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta önce elde edildiği aktarıldı. Ancak WikiLeaks’in, belgeleri yayınlama takvimini, hükümetin darbe sonrası tasfiyelerine cevap olarak, öne çektiği bilgisi de sitede yer alıyor.

Yapılan açıklamada, “Yayınlanan e-postaların çoğunun hassas iç meseleler yerine dünyayla uğraştığı dikkate alınmalı” ifadelerine yer verildi.

762 adresin e-mail adresi yazışmaları bulunuyor

Yayınladıkları ilk bölümün, 2010 yılından 6 Temmuz'a dek dönemi kapsadığını bildiren Wikileaks, bu bölümde 294.548  bin e-mail bulunduğunu, alfabetik sıraya göre A-I harfleriyle başlayan isimlerin e-maillerini yayınladıklarını açıkladı. Bu bölümde 762 e-mail adresinin yazışmaları bulunuyor.

WikiLeaks, belgelerin yayınlanmasından önce yaptığı duyuruda, siber saldırıya uğradıklarını kaydetmişti. Saldırının e-postaların yayınlanmasını engellemeyi hedeflemesinin mümkün olduğunu belirten Wikileaks, “Zamanlama Türkiye devletine ya da müttefiklerine işaret ediyor” demişti.

Etiketler: wikileaks, belge, akp, mail
Okunma Sayısı: 17710
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı