"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargı intikam aracı değildir

10 Şubat 2015, Salı 11:12
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, bugün itibarıyla emeklilik kararı aldığını ve dilekçesini gönderdiğini belirterek "Ve artık emekliyim" ifadesini kullandı.Kılıç, "Yargı intikam aracı değildir" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç: ''Bugün Anayasa Mahkemesi bireysel başvuruya bakmış olduğu ve bunun sonunda vermiş olduğu kararlar sonunda artık temel hak ve özgürlükler mahkemesi haline dönüşmüştür. Geçmişte kanunların anayasaya uygunluğunu denetleyen bir kurum olmaktan bu görevi ikinci plana düşmüş, birinci plana bireysel başvuru yoluyla baktığı temel hak ve özgürlüklerin mahkemesi haline dönüştüğünü ben büyük mutlulukla belirtmek istiyorum.''

'Darbeci sözü çok yaraladı'

Kararları dolayısıyla her dönem linç edildiğini söyleyen Kılıç, doğruları savunmaya, yanlışları söylemeye devam edeceğini kaydetti. Kılıç, eleştiriler içinde kendisini en çok yaralayan ifadenin "darbeci" sıfatı olduğunu belirtti. Bir dönem kararlarından en çok faydalananların bu sıfatı kendisine yönelttiğini ifade eden Kılıç, adını anmadan AK Parti hakkındaki kapatma davasına gönderme yaptı. 

Ayrıntılar geiyor...

Kaynak: AA- Al Jeezera

Okunma Sayısı: 1384
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı