"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargıtay Başkanı Cirit'ten önemli çağrı

22 Ağustos 2016, Pazartesi 14:59
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, darbe girişiminin ardından milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek yeni adli yılın açılışında tüm devlet protokolü ve siyasi parti liderlerinin bir araya gelmesini istedi.

Kazdağları'nın kuzey yamaçlarında bulunan Bayramiç İlçesi'ne bağlı Ayazma mesire yerini ziyaret eden Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'e Çanakkale Valisi Hamza Erkal ile birlikte Gömeç Kaymakamı Cumhur Duran, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya ve AK Partili Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan eşlik etti. Piknik yapan vatandaşlarla sohbet eden Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, açıklama yaptı.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle beraber Türkiye'nin büyük bir badire atlattığını söyleyen Cirit, en büyük yarayı yargının aldığını öne sürdü. Süreçten en fazla yargı teşkilatının etkilendiğini savunan Cirit, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin gelecekte güçlü olabilmesi için ve adaletin sağlanması için bizlere büyük görevler düşüyor. Bunu da ancak demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığıyla sağlayabiliriz. Tüm ülke olarak sergilediğimiz birlik ve beraberlik duygusunun devam etmesi için daha çok bir araya gelmemiz, empati yapmamız gerekir. Bu süreçte 3 bine yakın hakim ve savcı, 140'a yakın Yargıtay üyesi yargı mesleğinden ihraç edildi ya da haklarındaki soruşturma sürüyor. Adil yargılama ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin yargı bağımsızlığına güveniyoruz" dedi. Milli birlik beraberliğin devamını sağlayabilmek adına tüm devlet protokolünü ve siyasi parti liderlerlerini bu yılki adli açılış törenine davet ettiklerini söyleyen Cirit, "Adli yılın ülkemize yararlar getireceğine gönülden inanıyorum. Çok çalışarak ve gerçek adalet duygusu ile büyük Türkiye Cumhuriyeti'ni ayakta tutabiliriz. Burada hepimize önemli görevler düşüyor" dedi. 

Bayramiç soğuk hava deposu inşaatını da gezen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, incelemelerinin ardından memleketi Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne gitmek üzere yola çıktı.

DHA

Okunma Sayısı: 3928
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • serdar

    22.8.2016 18:48:42

    Güven :erezyonu

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı