"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zırhlı araçla yaşlı kadını ezen polisin 6 yıla kadar hapsi istendi

30 Eylül 2016, Cuma 11:08
Diyarbakır'da kullandığı 'Kirpi' tipi zırhlı araçla yolda yürüyen 76 yaşındaki Hatun Elhaman'a çarparak ölümüne neden olan Özel Harekat polisi 35 yaşındaki Ö.Ö. hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Merkez Yenişehir İlçesi Gevran Caddesi'nde geçen 27 Nisan günü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait kirpi tipi zırhlı araç, yolda yürüyen Hatun Elhaman'a çarptı. Kazanın ardından sürücü polisin araçtan inmemesi üzerine vatandaşlar olaya tepki gösterirken, bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri toplanan kalabalığa gaz bombası ile müdahale etti. Yaşlı kadın olay yerinde ölürken gözaltına alınan zırhlı aracın sürücüsü polis memuru Ö.Ö., çıkarıldığı adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'POLİS DİKKATSİZ VE TEDBİRSİZ DAVRANDI'

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kaza ile ilgili olarak başlattığı soruşturma sonucunda, zırhlı aracın sürücüsü Ö.Ö. hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelinin olay günü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait 21 A 1453 plakalı zırhlı aracı, klimasındaki arıza nedeniyle servise götürmek için yola çıktığı belirtildi. Kazada ölen Hatun Elhaman'ın aynı bölgede yürüdüğünü, bu sırada şüphelinin yaşlı kadını görmeyerek aracıyla çarptığı kaydedildi. Zırhlı aracın altında kalan Elhaman'ın öldüğünü vurgulayan savcı, şüphelinin yoğun araç ve insan trafiği olan Gevran Caddesi'ne gerekli önlemleri almaksızın, zırhlı ve büyük bir araçla ve tek başına çıkmakla dikkatsizlik ve tedbirsizlik yaptığını belirtti. Zırhlı araç sürücüsünün, kendisi gibi tedbirsiz davranıp yaya geçidini kullanmayan ve aracın hareket ettiğini fark edemeyen yaşlı kadına çarparak ölümüne neden olduğunu belirten savcı, Ö.Ö.'nün 'Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak' suçunu işlediğini kaydetti.

İddianame 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

DHA

Okunma Sayısı: 1508
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı