"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

4-5 bakanlık 2 bakanlığa indirilebilir

12 Kasım 2014, Çarşamba 11:45
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni bir çalışma yapılarak Hazine ve Maliye arasında yeni bir koordinasyon yapılabileceğini; 4-5 bakanlığın 2 bakanlığa indirilebileceğini söyledi. Buna siyasi iradenin karar vereceğini ifade eden Bakan Zeybekci, “Akıllı bir iş olmuş olur.” dedi.

Zeybekci, 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında milletvekillerinin ekonomiyle ilgili bakanlıkların yapılanmaları ve sayılarına dair eleştirilerine cevap verdi. 

Zeybekci, bir zamanlar 40’ın üzerinde olan bakanlık sayısının 36'dan 24'e düşürüldüğünü aktardı. Ekonomi, Gümrük Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın bütün unsurlarının hemen hemen hepsinin aynı alan içinde görüldüğüne; birbirinden farklı olduğuna dikkat çekti. 

Ekonomi Bakanlığı’nın bünyesinde İthalat Genel Müdürlüğü, İhracat Genel Müdürlüğü, Yatırım ve Teşvik Genel Müdürlüğü, Serbest Bölgeler ve Dış Yatırımlar Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu yerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın farklı olduğuna dikkat çeken Nihat Zeybekci,” Evet doğru. Evet doğruyu her zaman doğru diye söylemek zorundayız. Burada yeni bir çalışma yapılırsa, 4-5 bakanlık Hazine’de bunun içine alınıp Maliye ve Hazine arasında, yeni bir koordinasyon yapılabilir. Hazinenin dış ekonomik ilişkilerle ilgili, dış ekonomik ilişkilerle ilgili bölümü yeniden değerlendirilebilir. Bunların hepsi konuşulabilir. Bu 4-5 bakanlık, 2 bakanlığa indirilebilir. Buna da karar verecek olan siyasi iradedir. Ve mesela akıllı bir iş olmuş olur.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1095
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı