"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’de İstanbul Sözleşmesi çatlağı büyüyor

03 Ağustos 2020, Pazartesi 23:44
İstanbul Sözleşmesi’nin aile birliğine zarar verdiğini söyleyen kimi çevreler bir süreden beri sözleşmenin iptalini veya değiştirilmesi talep ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kurmaylarından İstanbul Sözleşmesi’nin sonuçlarına dair bir çalışma yapmalarını emrettiği iddia edilmişti. Tartışmalar devam ederken Erdoğan’ın kızı Sümmeye Erdoğan Bayraktar’ın yönetim kurulu başkan yardımcısı olduğu kadın kuruluşu Kadem’den İstanbul Sözleşmesi’ne destek açıklaması geldi. Son olarak, iki AKP’li kadın milletvekili de İstanbul Sözleşmesine destek veren açıklamalarda bulunarak, AKP içinde sözleşme ile ilgili çatlağın büyüyeceğine işaret ediyor.

AKP Milletvekili: Sözleşme % 100 yerli

AKP İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, son günlerde itirazların yükseldiği İstanbul Sözleşmesi’nin yüzde 100 yerli olduğunu söyledi. Kalsın, “Amacı şiddet uygulananı şiddetten korumak olan bir sözleşmenin toplumu bozduğunu söylemek akla ziyan bir tutum ve düşüncedir” dedi. Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya ise “Ayasofya’nın zincirlerinin kırıldığı, tüm dünyanın Türkiye’yi konuştuğu tarihi bir atmosferde, yıllardır yürürlükte olan bir sözleşmenin gündeme oturtulmasını manidar buluyorum” ifadelerini kullandı. 

Okunma Sayısı: 3818
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı