"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’li yönetici: Çiftçiyi bitirdiniz

10 Mayıs 2021, Pazartesi 21:00
Aydın Sultanhisar AKP İlçe Yöneticisi Mustafa Altındal, çiftçinin bitirildiğini belirterek ‘Acilen Tarım Bakanı istifa etsin’ çağrısı yaptı.

Ekonomik kriz sebebiyle zor durumda olan çiftçi, tam kapanma uygulamasına geçilmesiyle iflâsın eşiğine geldi. Girdi maliyetlerin yükselmesi, ürünün para etmemesi gibi nedenler ile icralık hale gelen çiftçiler seslerini duyurmaya çalışıyor. Semt pazarlarının kapatılması ile mahsulü elinde kalan üreticilerden bazıları hem ürünlerinin para etmemesi hem de tam kapanma uygulaması hayata geçmesiyle mahsulünü yollara döktü. Odatv’nin haberine göre yaşananlara iktidar partisi AKP’den de tepki gelmeye başladı. Aydın Sultanhisar AKP İlçe Yöneticisi Mustafa Altındal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye istifa çağrısı yaptı. Altındal, paylaşımında, “Acilen Tarım Bakanı istifa etsin. Meyve ve sebze üreten çiftçiyi bitirdiniz” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 3459
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    11.5.2021 01:12:48

    TEKADAM Rejimi maalesef tam kapanma işinide garabet hale getirmiştir.Tam kapanma için iyi planlama yapılmış olsa,çiftçinin ürünlerini hasat ettiği bu bahar mevsiminde izlenecek yol haritası doğru çizilmiş olsaydı hem çiftçi,hem tüketici hemde aracı esnaf mağdur olmazdı. Çiftçi ürünlerini topladığı yerden tüketim yerlerine kontollü şekilde ulaştırıp pazarcılarında mesafe kurallarına uygun tezgah açmaları,pazara girenlerin kontrollü alındığı ortam sağlanmış olsa bugün ürünler tarlada çürümeye,tüketiciyede iki-üç kat fiyatla mal edilmesine mani olunurdu.Amma TEKADAM sosyal medya ve basında tepkiyi görünce kararını değiştirdiği için hem kapanma çığırından çıkmış hemde üreten-tüketen mağdur olmuştur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı